HTC boekt winst in het derde kwartaal

Het lijkt zo langzamerhand iets beter te gaan met HTC. Het bedrijf heeft het derde kwartaal wederom winst geboekt. De winst is wel wat minder dan in het tweede kwartaal maar winst is winst!

HTC-Desire-EyeHTC deed het lang behoorlijk slecht en winst zat er voor het Taiwanese bedrijf niet in. Nu is er echter al twee kwartalen winst gemaakt. De HTC One (M8) is volgens de fabrikant mede verantwoordelijk voor de verbeterde financiële prestaties. In het tweede kwartaal van dit jaar werd een winst geboekt van 78 miljoen dollar en hoewel er in het derde kwartaal weer winst gemaakt is is het wel wat minder, namelijk ‘slechts’ 15,6 miljoen euro. Financieel is het derde kwartaal dus minder gunstig dan het tweede kwartaal maar het is alsnog een flinke verbetering van bijvoorbeeld vorig jaar. Toen ging het een stuk slechter met HTC dus wat betreft hebben ze momenteel niks te klagen. In totaal is er een omzet geboekt van 1,09 miljard euro.

HTC-One-M8-voor-en-achterkantHTC zegt dat het vooral de HTC One (M8) is die verantwoordelijk is voor de positieve resultaten en dat kan goed kloppen. In de financiële resultaten staat dat de One (M8) zijn momentum heeft bewaard ondanks de forse concurrentie. De One (M8) heeft veel positieve reviews ontvangen, het design ziet er prima uit, de specificaties zijn goed en er zitten een aantal unieke features in. Op papier is de HTC One (M8) dan ook een prima concurrent voor bijvoorbeeld de Galaxy S5, Xperia Z3, iPhone 6, Lumia 930, LG G3 en andere topmodellen.

Ook de HTC Desire 610 en de Desire 510 zouden populair zijn en goed verkopen in zowel de VS als Europa. De HTC Desire 816 verkoopt ook goed maar vooral in Taiwan, China, India en het Midden Oosten. De Desire 820, ’s werelds eerste 64-bit ocatcore-smartphone, werd uitgebracht in China en werd ondersteund door de grootste providers in het land.

Vergelijk de scherpste acties in combinatie met diverse HTC-smartphones!

Bron: HTC

 


Tags: , , , , , ,