HTC’s financiële situatie ziet er nog altijd niet goed uit

Vorig jaar kwam de HTC One uit en in eerste instantie leek het nieuwe toestel de redding te zijn waar HTC zo dringend aan toe was. Uiteindelijk bleek het allemaal minder positief uit te pakken dan HTC gehoopt had en nu lijkt hetzelfde te gebeuren met de One (M8).

Financiële situatie HTC nog steeds niet best

HTC One M8Als we de diverse reviews op het internet mogen geloven is de HTC One (M8) een geweldige smartphone. Een mooi design, goede hardware, een prachtig scherm, een accu die lang mee gaat en het vaak geprezen Sense van HTC. De One (M8) is zelfs voorzien van een extra dieptecamera zodat je semi-3D-foto’s kunt maken waarbij de focus achteraf verlegd kan worden. De meeste reviews zijn erg positief over de telefoon en na de release leken de verkoopcijfers er ook erg goed uit te zien. HTC had in april 734 miljoen dollar aan inkomsten, maar in mei is dat al gezakt naar 700 miljoen dollar.

De zorg bestaat nu dat de dalende lijn qua verkoopcijfers nu al ingezet is en HTC hetzelfde mee gaat maken als vorig jaar: goede verkopen in het begin maar een dalende lijn daarna. Het is te hopen voor HTC dat de verkopen weer een stijgende lijn laten zien in juni. Als het bedrijf met een goed toestel zoals de One (M8) de consument al niet kan overtuigen, wat is er dan wél nodig? Betere marketing? Minder focus op het high-end segment? Wij weten het niet en HTC zelf mogelijk ook niet.

Bekijk aanbiedingen van de HTC One (M8). Het toestel is bij diverse abonnementen gratis verkrijgbaar!

Bron: HTC


Tags: , , ,