HTC ziet omzet wederom stijgen

Voor de tweede maand op rij heeft HTC de omzet zien stijgen. Het bedrijf kan elke stijging goed gebruiken na het dramatische jaar dat het achter de rug heeft. Mogelijk komt de hogere omzet door de nieuwe HTC One (M8).

HTC ziet de omzet weer stijgen

HTC 2014 omzetIn april ging de HTC One (M8) in de verkoop en dat heeft HTC geen windeieren gelegd. April is namelijk de tweede maand in 2014 waarin het bedrijf winst heeft geboekt. In totaal werd er een omzet geboekt van 22,1 miljard Taiwanese dollars, wat omgerekend ongeveer 527 miljoen euro is. Dat is 12,7 procent meer dan de omzet die in dezelfde periode in 2013 geboekt werd. In maart van dit jaar werd er een omzet geboekt van 16 miljard Taiwanese dollars, omgerekend zo’n 390 miljoen euro. De HTC One (M8) was toen nog niet uitgebracht maar toch steeg de omzet vergeleken met de maand daarvoor met 124,56 procent.

Hoewel HTC de omzet momenteel ziet stijgen is het nog te vroeg om te juichen. De vorige HTC One zorgde initieel namelijk ook voor goede resultaten maar niet lang daarna zakte de verkoop in waardoor de omzet flink daalde. Momenteel zit HTC ook nog onder de financiële resultaten van vorig jaar maar het bedrijf is bezig met een flinke inhaalslag.

HTC One (M8) moet best verkopende HTC-toestel worden

HTC One M8De HTC One was de best verkopende HTC in de geschiedenis van het bedrijf en met de HTC One (M8) willen ze daar overheen gaan. Dit jaar wil HTC een effectievere en meer efficiënte marketing gebruiken voor de One (M8). De reviews over de One (M8) zijn in ieder geval erg positief en het toestel heeft alles in huis om het tij te keren voor HTC.

Momenteel is op GSMacties.nl de HTC One (M8) in ieder geval de populairste HTC en hij valt nog maar nét buiten de algemene top 10. Nu is het erg lastig om in die top 10 te komen omdat die gedomineerd wordt door Apple en Samsung dus de prestatie die de One (M8) momenteel al neerzet is erg knap te noemen.

Bekijk en vergelijk acties van de HTC One (M8), HTC’s nieuwe paradepaardje!

Bron: HTC


Tags: , , , , , ,