HTC gaat zich richten op goedkopere toestellen

HTC heeft met een de HTC One een goede start gemaakt maar al snel zakten de verkopen weer in. Het is volgens velen een super goede smartphone maar blijkbaar niet genoeg om een succesje te behalen.

HTC gaat de focus op goedkopere telefoons leggen

HTC Desire 200Voor het eerst in de historie van HTC als beursgenoteerd bedrijf is er verlies gedraaid, dus is het tijd voor wat veranderingen om het tij te keren. Zo zullen kosten met een kwart verlaagd worden om meer winst te maken, maar ook zal de focus meer komen te liggen op budget-smartphones en minder op high-end. Maar is die oplossing niet al eens eerder langsgekomen?

21 december 2012 – “Ook zou HTC bezig zijn met een discussie omtrent budget-smartphones. Zo willen ze daar meer mee gaan doen aangezien ze maar geen voet aan wal krijgen in de high-end sector van de smartphone-markt. 2013 kan voor HTC dus een jaar zijn van goedkopere smartphones, minder krachtpatsers en over de gehele linie minder telefoons.” Bron: GSMacties.nl

Uiteraard was dat bericht gebaseerd op geruchten van toen maar in een interview dat later door CEO Peter Chou gegeven werd is min of meer aangegeven dat HTC zich niet kan differentiëren in de high-end-markt. Die uitspraak hintte dan ook naar een focus op budgettoestellen. Maar dat gebeurde niet.

In plaats van budgettoestellen kwam de HTC One uit, gevolgd door de One Mini en One Max. Ook kwamen er nog wat Desire-toestellen uit, maar die zijn redelijk ‘stil’ op de markt gebracht.

Meer en goedkoper

HTC wil dus meer goedkopere toestellen gaan verkopen in plaats van minder duurdere toestellen. Ergens wel jammer want de HTC One is door veel reviewers geprezen om de uitstekende eigenschappen. Wat HTC precies wil gaan doen in de nabije toekomst is nog niet duidelijk en de geschiedenis leert ons dat een uitspraak van HTC niet per definitie iets zegt over wat er uiteindelijk gaat gebeuren.

En misschien is dat ook wel het probleem: vertrouwen. HTC moet het vertrouwen van de consument terugwinnen, laten zien dat ze er zijn voor hun klanten.

Bron: Reuters


Tags: , , , , ,