Komt HTC in 2013 met goedkopere smartphones?

HTC heeft een redelijk teleurstellend jaar achter de rug ondanks dat ze goede smartphones uitgebracht hebben. De One-serie moest de grote troef van het merk worden maar bleef achter qua verkoopcijfers.

HTC One-serie niet het succes waar HTC op hoopte

HTC OneDe HTC One-serie, oorspronkelijk bestaande uit de HTC One V, One S en One X, moest HTC opnieuw naar de top brengen. De serie werd echter niet zo goed ontvangen als gehoopt werd, ondanks de overwegend positieve reviews door de pers en gebruikers. Later werd ook nog de HTC One X+ uitgebracht die wat verbeteringen met zich meebracht, tot grote onvreugde van bezitters van de originele HTC One X. De verkoopcijfers voor de toestellen zijn niet hoog geweest en HTC maakte als gevolg daarvan heel wat minder winst dan verwacht. Daarnaast is HTC, ondanks eerdere beloften, toch doorgegaan met Beats Audio. Wel hebben ze dit jaar minder telefoons uitgebracht, een van de beloften van begin dit jaar, maar consumenten lieten het merk toch links liggen en kozen massaal voor Samsung en Apple.

Vergelijk toestellen van de HTC One-serie: de HTC One V, One S, One X en One X+

HTC in 2013: meer budget, minder high-end

Volgens geruchten zou HTC het aantal orders voor hardware-componenten inmiddels teruggebracht hebben. Wel is de verwachting dat HTC het volgende kwartaal tien tot vijftien procent meer toestellen zal verkopen, maar dat is flink wat minder dan de oorspronkelijke twintig tot dertig procent die verwacht werd. Ook zou HTC bezig zijn met een discussie omtrent budget-smartphones. Zo willen ze daar meer mee gaan doen aangezien ze maar geen voet aan wal krijgen in de high-end sector van de smartphone-markt. 2013 kan voor HTC dus een jaar zijn van goedkopere smartphones, minder krachtpatsers en over de gehele linie minder telefoons.

Bron: Pocketnow


Tags: , ,