‘Mini’-smartphones niet zo populair

Terwijl de meeste fabrikanten voor grote smartphones als topmodellen worden er vaak ook mini-versies van die grote modellen uitgebracht. Denk aan de HTC One Mini en de Galaxy S4 Mini. Maar nu blijkt dat die kleinere versies helemaal niet zo populair zijn.

Bigger is better in de wereld van smartphones

HTC One Mini vs One - op elkaarVeel topmodellen in de wereld van smartphones hebben vaak een schermgrootte van tussen de 4,5 en 5 inch. Zelfs groter dan 5 inch is niet vreemd meer. Toch is er ook nog altijd een groep consumenten die helemaal niet zit te wachten op die grote smartphones. Om ook die groep te bereiken zijn er de mini-versies van de topmodellen in het leven geroepen. De Samsung Galaxy S3 Mini, Samsung Galaxy S4 Mini, HTC One Mini en de Sony Xperia Z1 f. Je zou dan zeggen dat deze toestellen als zoete broodjes over de toonbank gaan maar dát is niet het geval.

Verkoop van Galaxy S4 Mini en One Mini teleurstellend

De verkoop van de mini-smartphones gaat niet zoals gehoopt en daarom zouden diverse merken zoals Samsung en HTC kijken hoe ze dat anders kunnen doen. Het bericht is afkomstig van Digitimes en zij hebben de informatie weer van bronnen die goed bekend zijn met de smartphone-industrie. Onder andere verkopen van de HTC One Mini en de Samsung Galaxy S4 Mini zouden erg teleurstellend zijn.

High-end hardware in een klein jasje

Sony Xperia Z1 fSony gaat eind dit jaar de Xperia Z1 f uitbrengen en dit toestel doet iets dat andere kleinere versies van topmodellen niet doen: high-end harware in een kleiner jasje. Normaal zijn mini-modellen voorzien van mindere hardware maar Sony stopt er dus dezelfde hardware in als in het grotere model. Misschien dat het een goede strategie is waar de consumenten wél warm voor lopen.

Bron: BGR


Tags: , , , , , , ,