Samsung Galaxy S4 mini aangekondigd

Samsung heeft de Samsung Galaxy S4 mini officieel aangekondigd. De kleinere versie van de populaire Samsung Galaxy S4 zal vanaf het derde kwartaal in Nederland verkocht worden voor een adviesprijs van 500 euro.

Samsung Galaxy S4 officieel aangekondigd

Er gingen al een tijdje geruchten over een Samsung Galaxy S4 mini maar het toestel is nu door Samsung officieel aangekondigd. Het toestel zal een 4,3 inch scherm hebben met een resolutie van 960×540 pixels, een 1,7GHz dualcore-processor, 1,5GB werkgeheugen en 8GB opslaggeheugen. De accu heeft een capaciteit van 1900mAh. Ook ondersteunt de S4 mini 4G. Qua vormgeving lijkt de Samsung Galaxy S4 mini erg op zijn grotere broer en ook een aantal functies, zoals de afstandsbediening en S Health, zijn terug te vinden op de S4 mini. Met zijn 107 gram is het daarnaast fors lichter dan de 130 gram van de Galaxy S4. Voor foto’s en filmpjes kun je gebruik maken van een van de twee camera’s van de Galaxy S4 mini. Op de voorzijde zit een 1,9 megapixel-camera en op de achterzijde zit een 8 megapixel camera.

Meld je aan voor de Samsung Galaxy S4 mini alert en blijf op de hoogte van acties!

De Samsung Galaxy S4 mini zal in het derde kwartaal in Nederland uitkomen voor een adviesprijs van 500 euro.

Galaxy S4 mini is niet echt mini

De Galaxy S4 mini is allesbehalve mini met zijn 4,3 inch scherm. Wat wél ‘mini’ is zijn de specificaties, want die zijn redelijk ondermaats. Zeker voor de prijs van 500 euro. Nu zal de prijs in de winkels wel lager uitvallen dan de adviesprijs, maar dan nog zal die niet mis zijn. Voor flink wat minder geld heb je namelijk ook al andere smartphones met betere specificaties. Neem bijvoorbeeld de Galaxy S3, HTC One X+, Sony Xperia T en Huawei Ascend P2, allemaal voor minder dan 400 euro verkrijgbaar.

Het zou een stuk beter zijn (en duidelijker voor de consument) als Samsung het toestel de Galaxy S4 lite zou noemen en hem met een adviesprijs van 400 euro zou introduceren. Dan weet je als consument direct dat het om een uitgeklede versie van de Galaxy S4 gaat én hij zal dan aantrekkelijker geprijsd zijn.


Tags: , , ,