Sony kondigt de kleine Xperia Z1 f aan

Sony heeft voor de Japanse markt een kleinere versie van de Xperia Z1 aangekondigd. Het toestel heet de Sony Xperia Z1 f en heeft grotendeels dezelfde specificaties als diens grotere broer.

Sony kondigt de Xperia Z1 f aan

Sony Xperia Z1 fSony heeft het kleinere broertje van de Xperia Z1 aangekondigd. Het toestel is voorlopig alleen bestemd voor de Japanse markt en gaat schuil onder de naam Xperia Z1 f. Qua specificaties is de Xperia Z1 f grotendeels gelijk aan de Xperia Z1. Zo zit er een quadcore Qualcomm Snapdragon 800 processor in met een snelheid van 2,2GHz, 2GB werkgeheugen, een 20-megapixelcamera op de achterkant, een 2,1-megapixelcamera op de achterkant en een 2300mAh. Het scherm heeft een grootte van 4,3 inch met een resolutie van 1280×720 pixels. Voornamelijk het scherm is een stuk kleiner en heeft een lagere resolutie maar maakt wel gebruik van dezelfde technieken die in de Xperia Z1 ook gebruikt zijn.

Wanneer je je aanmeld voor de Sony Xperia Z1 f alert krijg je een melding als je het toestel kunt bestellen in Nederland!

Xperia Z1 f nu voor Japan, later voor de rest van de wereld

Het toestel is voor nu alleen voor Japan aangekondigd maar dat heeft een reden. In Japan maken Japanse providers namelijk in één keer hun line-up voor heel het seizoen bekend en ze willen niet dat fabrikanten zelf een moment uitkiezen om toestellen aan te kondigen. De kans is dus groot dat Sony op een later moment de Xperia Z1 f ook nog officieel aankondigt voor de rest van de wereld. In Japan komt de Sony Xperia Z1 f eind december uit en de rest van de wereld kan het toestel waarschijnlijk begin 2014 verwachten.

Bron: Sony Mobile (Japans)


Tags: , , , ,