Minder winst voor HTC

2011 was hét jaar van de smartphone lijkt wel. Gigantisch snelle technische ontwikkelingen, maar ook enorm felle concurrentie. Dat heeft HTC geweten, want in het vierde kwartaal van 2011 hebben ze een kwart minder winst gemaakt in vergelijking met het jaar daarvoor.

HTCHTC heeft al vanaf het begin van Android mee weten te liften op diens succes. Nu moet er ook wel bij gezegd worden dat ze geen slechte telefoons maken, maar de concurrentie is enorm fel geweest. Zo hadden we bijvoorbeeld Samsung met de gigantisch succesvolle Ace, Galaxy S2, Galaxy Nexus en Note. HTC heeft dus wat van hun succes in moeten leveren. Zo daalde de winst naar 11 miljard Taiwanese dollar, wat neerkomt op ongeveer 280 miljoen euro. De omzet is wat minder hard gezakt, namelijk met maar 2,5 procent.

Naast de felle concurrentie is ook de gigantische hoeveelheid smartphones die uitgebracht zijn door HTC een mogelijke factor in de winstdaling. Hoe meer telefoons je op de markt brengt, hoe meer productiekosten en advertentiekosten je hebt. HTC heeft echter al aangegeven het dit jaar anders te gaan doen met minder kwantiteit en meer kwaliteit. En ook al maakte de Taiwanese fabrikant in het afgelopen kwartaal minder winst, het gaat nog altijd zéker niet slecht. We zijn dus benieuwd wat HTC ons gaat brengen in 2012.

Bron: HTC (PDF)


Tags: ,