HTC: “Meer focus op goedkopere smartphones”

HTC heeft tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers aangegeven dat het bedrijf zich voortaan meer gaat richten op goedkopere smartphones. Dit moet leiden tot meer verkopen en meer omzet.

HTC: “Meer focus op goedkopere smartphones”

HTC bracht in 2013 de HTC One en One Mini uit, toestellen die HTC weer op de kaart moesten zetten. Vooral de HTC One moest een succes worden en had alles aan boord om consumenten over de streep te trekken: een mooi scherm, nieuw soort camera, aluminium behuizing, een mooi Android-skin, goede speakers en de degelijkheid waar HTC om bekend staat. Toch vielen de verkopen erg tegen en ook de kleinere HTC One Mini doet het niet bijster goed. Ook de goedkopere Desire-modellen zijn niet meer zo populair als ze ooit waren. Uiteindelijk komt het er op neer dat HTC een en ander moet veranderen om het hoofd boven water te houden en om weer winstgevend te worden.

HTC One kleuren

HTC-topvrouw Cher Wang heeft tegenover Reuters toegegeven dat het bedrijf zich gaat richten op goedkopere telefoons met een prijs van tussen de 110 en 220 euro. Dat betekent mogelijk dat het bedrijf niet meer met high-end toestellen komt zoals de HTC One. “Het probleem met ons het afgelopen jaar was dat we ons teveel geconcentreerd hebben op onze topmodel. We miste een enorm gedeelte van de midrange-markt“, aldus Wang.

Overigens kan het zijn dat het bovenstaande verhaalt je bekend voor komt en dat kan kloppen want vorig jaar zei HTC nagenoeg hetzelfde. Er zou meer op budget gericht worden en minder op high-end omdat HTC zich niet kan differentiëren in de high-end-markt.

Bron: Reuters


Tags: , , , , , ,