Gerucht: Geen Windows Phone-vlaggenschip tot september 2015

Praktisch elk merk brengt per jaar toch wel minimaal één vlaggenschip uit, maar vaak zelfs twee. Het gerucht gaat nu echter dat een nieuw Windows Phone-vlaggenschip mogelijk pas in september 2015 uit gaat komen.

Onbekend_WPDe Lumia 930, het huidige vlaggenschip van Windows Phone, kwam in juli van dit jaar uit en als het gerucht klopt dan moet dit toestel nog een behoorlijke tijd mee gaan tot er een opvolger komt. Het gerucht is afkomstig van twee afzonderlijke bronnen waardoor de kans dat het waar is wat groter is. Volgens het gerucht zou Microsoft wel deelnemen aan het Mobile World Congress (begin maart) en daar zal het bedrijf ook nieuwe toestellen tonen. Die toestellen zullen echter instapmodellen zijn. Zo zou er een nieuwe Lumia 6** aangekondigd worden, een Lumia 435 en mogelijk nog een ander toestel.

Eerder werd al duidelijk dat Microsoft de McLaren mogelijk geannuleerd heeft. Dit toestel zou de opvolger van de Lumia 1020 worden maar bood mogelijk te weinig meerwaarde en is om die reden nooit aangekondigd. De speciale feature van het toestel, 3D Touch, wordt mogelijk wel nog gebruikt in nieuw toestel.

Nieuw vlaggenschip valt samen met de release van Windows Phone 10?

Windows-10Van de ene kant is het te stom voor woorden om zó lang geen vlaggenschip uit te brengen, al helemaal aangezien Windows Phone nog altijd maar een relatief kleine speler is en alle beetjes helpen. Van de andere kant is het echter een hele logische keuze. Windows 10 komt ‘later in 2015’ uit, mogelijk in september? Een aantal websites spreken over een Windows 10 release in september, dus dat zou zomaar kunnen. Het kan zijn dat Microsoft niet tussen schip en wal een vlaggenschip uit wil brengen dat na korte tijd in principe weer achterhaald is. Mocht dit het geval zijn dan zal Microsoft dit nieuwe toestel mogelijk eind mei tijdens BUILD aangekondigd worden. Daarnaast hebben goedkope toestellen het grootste marktaandeel binnen het Windows Phone-ecosysteem, dus vanuit dat opzicht kan het later uitbrengen van een vlaggenschip waarschijnlijk niet heel veel kwaad. Het is alleen te hopen dat Microsoft de enthousiastelingen niet kwijt raakt met deze stunt (mocht het allemaal kloppen).

geruchtenmeter-8Bron: GSMarena

 


Tags: , , , , , ,