Gerucht: Komt Sony dit jaar met Windows Phone-toestellen?

Geruchten over Sony en Windows Phone zijn er al wat langer maar het gerucht gaat dat Sony nu serieus aan het kijken naar de mogelijkheden. Ook zou Microsoft in gesprek zijn met de Japanse techgigant om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

Microsoft flink bezig met acquisitie

Midden december was er het gerucht dat Microsoft Samsung 1 miljard dollar geboden zou hebben voor het maken van Windows Phone-toestellen. Nu is er het gerucht dat Microsoft met Sony in gesprek zou zijn, eveneens voor het uitbrengen van Windows Phone-toestellen. Nu gaat het in beide gevallen om een gerucht maar waar rook is, is vuur.

Sony Windows Phone

Bovenstaande toestellen zijn normale Xperia’s maar met een beetje fotobewerking kun je een aardig beeld schetsen van Sony-smartphones die draaien op Windows Phone.

Sony zou in het verleden prototypes gemaakt hebben die draaien op Windows Phone en er zijn jaren terug ook toestellen uitgekomen die draaiden op Windows Mobile. Windows Phone-toestellen van Sony zijn echter nooit verder gekomen dan prototypes, maar daar kan dit jaar wel eens verandering in komen. Sony zou namelijk midden 2014 een Windows Phone-toestel uit willen brengen, mogelijk in de Vaio-lijn. Momenteel is ‘Vaio’ de naam die Sony hanteert voor hun (Windows) laptops en die naam zou dus doorgetrokken kunnen worden naar de smartphones. Sony Xperia voor Android en Sony Vaio voor Windows Phone.

Microsoft ziet falen niet als optie

Nokia is goed voor zo’n 90% van de Windows Phone-verkopen. Nokia is binnenkort grotendeels van Microsoft en dus zou Microsoft zelf verantwoordelijk zijn voor meer dan 90% van de verkopen van Windows Phone-toestellen. Blijkbaar wil Microsoft niet dat zij de enige zijn die bezig zijn met Windows Phone dus wordt er driftig gezocht naar partners. Zo zou er dus een flinke som geld geboden zijn aan Samsung, maar Microsoft zou ook overwegen Windows Phone gratis te maken voor fabrikanten zodat het aantrekkelijker wordt om te gebruiken. Microsoft ziet falen duidelijk niet als optie.

Bron: GSMArena


Tags: , , , ,