Gaat Sony wel of geen Windows Phone 8 smartphones maken?

Sony doet het momenteel niet verkeerd met hun Xperia smartphones. Vooral de Xperia S is behoorlijk populair en reviews zijn lovend. Niet gek dus dat Sony de opties bekijkt om uit te breiden naar een ander besturingssysteem.

Sony gaat Windows Phone 8 smartphones maken

Wanneer je populair bent op één gebied is het natuurlijk voor de hand liggend dat je dat succes uit wilt breiden. Dat zal ook Sony gedacht hebben want het bedrijf is in gesprek met Microsoft over het gebruik van Windows Phone 8. Pierre Perron bekijkt met Microsoft de mogelijkheden voor Sony smartphones in combinatie met Windows Phone 8. Volgens Perron zal Android de primaire keuze blijven van Sony, maar ze willen graag hun portfolio uitbreiden. Op het onderstaande plaatje zie je de Xperia T met daarop Windows Phone 8. Het plaatje is door ons zelf gemaakt en het klopt niet helemaal (zo zijn we de notificatie balk bovenaan het scherm vergeten) maar het oogt wel lekker!

Sony Xperia T - Windows Phone 8

Sony gaat geen Windows Phone 8 smartphones maken

Nee, wat hierboven staat is geen typfoutje. Waar Perron zegt dat Sony mogelijk Windows Phone 8 smartphones gaat maken, zegt Kunimasa Suzuki (Sony Mobile-chef) juist dat er géén plannen zijn voor Windows Phone 8. Dus wat is het nou? Een van de twee topmannen spreekt de waarheid. Het probleem is alleen dat we niet weten wie van de twee de waarheid spreekt.

Sony met Windows Phone 8 geruchten zijn er al langer

Er zijn al langer geruchten dat Sony in zee zou willen gaan met Windows Phone en wij denken dat de Xperia’s prima kans maken om een succes te worden. Een mooi design, prima specificaties en een hoop mooie snufjes van Sony. Misschien is het voor Sony zelfs mogelijk om Playstation Certified Windows Phone 8 smartphones te maken? Mogelijkheden genoeg dus en wij zien graag dat Sony de kans grijpt. Momenteel zijn Nokia, Samsung en HTC bezig met Windows Phone 8-toestellen en Sony mogelijk dus ook. Wij juichen dit alleen maar toe omdat de consument hierdoor steeds meer keuzevrijheid heeft.

Bron: Mobile Today & Die Welt


Tags: , ,