Nokia presenteert 5 september Windows Phone 8 telefoons

Windows Phone 8 komt steeds dichterbij en dat betekent dat de geruchtenstroom ook steeds meer op gang komt. Het laatste gerucht is dat Nokia op 5 september zijn eerste Windows Phone 8 smartphones zal presenteren.

Windows Phone 8 tijdens Nokia World 2012

Windows Phone 8Het gerucht komt van een anonieme bron bij Bloomberg en is niet eens zo vergezocht. Een jaar geleden werd op Nokia World 2011 de Lumia 800 gepresenteerd. Nokia World valt dit jaar op 5 en 6 september, precies de datum welke genoemd wordt door de anonieme bron. Het is dus niet zo vergezocht dat Nokia dit jaar op Nokia World de nieuwe generatie Lumia’s zal aankondigen. Er zou dit jaar, in tegenstelling tot vorig jaar, echter geen keynote of persconferentie plaatsvinden.

Windows 8 heeft vorige week de rtm (release to manufacturing) status gekregen en is dus klaar voor de consument, maar de mobiele versie Windows Phone 8 heeft die status nog niet voor zover we weten. Over de release-datum van Windows Phone 8 is nog niks bekend.

Terugkeer Nokia 5700 en Nokia N-Gage?

Een ander opmerkelijk gerucht omtrent Nokia en Windows Phone is de Lumia X, een smartphone met draaibare camera (á la Nokia 5700) Volgens deze bron wordt Nokia Windows Phone 8 in september gelanceerd, wat overeenkomt met het gerucht van Bloomberg. Verder spreekt de bron over specificaties en nog iets anders opmerkelijks:

Lumia X

Een Nokia 5700 omgetoverd tot Lumia X. Klik voor groter formaat.

– Lumia X heeft een HD Amoled Clear Black scherm
– Windows Phone 8 besturingssysteem
– Snapdragon S4 SoC
– Draaibare 8 megapixel camera met Carl Zeiss lens
– De N-Gage gaat terugkomen
– Niet zeker of alles waar is.

De geruchten komen van iemand die bij de Nokia Design Studio werkt maar een naam wordt niet genoemd. Opmerkelijk is N-Gage, een gaming-telefoon die behoorlijk geflopt is in het verleden. Nu zijn smartphone games echter ‘big business’ dus het idee zelf is niet eens zo heel gek. Van de andere kant: als de geruchten over de Lumia X en N-Gage kloppen dan zullen het waarschijnlijk geen flinterdunne smartphones zijn. Wil de consument wel een wat dikkere en waarschijnlijk zwaardere smartphone?

We moeten nog even wachten maar we zijn érg benieuwd welke van de bovenstaande geruchten waar zijn. Zit jij te wachten op een Windows Phone 8 Lumia, de Lumia X of een Lumia N-Gage?

Bron: Bloomberg & WMPoweruser


Tags: , , , , ,