Nokia Lumia 920 in november verkrijgbaar?

Verschillende bronnen hebben gemeld dat de Nokia Lumia 920 vanaf november in Europa te koop is.

Nokia Lumia 920 vanaf begin november in Europa?

Lumia 920Nokia zelf heeft vooralsnog alleen ‘kwartaal vier’ gezegd bij de vraag wanneer de Lumia 920 uit gaat komen. Verschillende bronnen hebben nu echter aan Reuters gemeld dat het nieuwe Windows Phone 8-vlaggenschip begin november in de schappen zal liggen in de ‘grotere Europese landen’. De Oost-Europeanen kunnen het toestel eind november verwachten. Een release in november ligt redelijk in lijn met de release van Windows Phone 8, dat in de herfst uit zal komen. Daarnaast zou een release in november nét voor de feestmaand december vallen, wat natuurlijk ook enorm gunstig is.

Benieuwd wanneer de Lumia 920 te bestellen is? Meld je aan voor de alert!

Nokia-video zorgt voor verwarring

Naast een gerucht hebben we ook nog een pijnlijk foutje van Nokia. The Verge heeft ontdekt dat een van de teasers voor de Nokia Lumia 920 niet helemaal klopt. Het gaat om het filmpje van een meisje op een fiets dat we eerder al hier op GSMacties.nl plaatsten. Toen we de video voor het eerst zagen, hadden wij niet de verwachting dat het met een telefoon gefilmd zou zijn. De video verscheen na de aankondiging van de Lumia 820 en Lumia 920 echter als demo-video voor de stabilisatie-mogelijkheden van de Lumia 920. Links schudt het beeld alle kanten op, rechts is het plaatje ongelooflijk stil. De schijn werd gewekt dat dit met de Lumia 920 gefilmd was, maar pijnlijk genoeg is dat niet het geval. Zie de video:

Nokia plaatst excuus online voor de verwarring

Nokia heeft bevestigd dat de video niet gefilmd is met een PureView-toestel en dat ze het ermee eens zijn dat het een misleidende video is. Daarbij melden ze echter ook dat ze nooit de intentie hadden om mensen te laten denken dat de video met een PureView-toestel gefilmd zou zijn. Ze wilden alleen maar de voordelen en mogelijkheden van de optische stabilisatie laten zien. Daarna hebben ze een nieuwe video geüpload die wél gemaakt is met de Lumia 920 en ze hebben een excuus online geplaatst:

“In een poging om de voordelen van optische beeld stabilisatie (OIS) te demonstreren (waarmee je wazige plaatjes tegengaat en waarmee je betere foto’s kunt maken in ‘low light’ omgevingen), hebben wij een video gemaakt waarmee we laten zien wat wij kunnen doen met OIS.

Achteraf hadden we de video moeten plaatsen met een disclaimer dat het een demo voor OIS is. Dat het niet gefilmd was met de Lumia 920. Altans, nog niet. We verontschuldigen ons voor de verwarring die wij veroorzaakt hebben.”

De nieuwe video laat het verschil zien tussen de Lumia 920 en een andere smartphone, beide op één standaard die gedragen wordt door een persoon. Zo krijgen beide toestellen dezelfde bewegingen te verwerken. Het verschil is erg duidelijk!

httpv://www.youtube.com/watch?v=6HSbhyaH0vw

Benieuwd wanneer de Lumia 920 te bestellen is? Meld je dan aan voor de alert!

Bron: Nu.nl, The Verge & Nokia


Tags: , , ,