Microsoft Lumia ‘1030’ geannuleerd

Er blijkt een smartphone van Microsoft geannuleerd te zijn. Het zou gaan om de McLaren, de Lumia met de 3D Touch-technologie. De McLaren zou mogelijk uitgebracht worden als de Lumia 1030.

Microsoft-McLaren-voorkantEr lijkt wat verwarring te zijn rondom twee toestellen die hetzelfde zijn. De ‘McLaren’, een telefoon waar Microsoft aan zou werken zou al in de zomer van dit jaar geannuleerd zijn en de Lumia 1030 die laatst lekte zou die McLaren zijn, die dus al geannuleerd is en nooit uit zal komen. Volgens Tom Warren van The Verge is er momenteel geen Lumia 1030: “Er is momenteel geen Lumia 1030. Het gelekte toestel is de geannuleerde McLaren. Het was nooit een 50-megapixelcamera maar eentje van 20 megapixels.”

Hoewel het toestel zeer vernieuwend moest zijn had de tijd hem ingehaald. In feite was het gewoon een Lumia 930 met wat extra features. Microsoft had dit waarschijnlijk ook door en heeft om die reden besloten het toestel te annuleren.

De hamvraag is nu echter: wat gaat er nu gebeuren met 3D Touch? Gaat het gebruikt worden in de toekomst of voegt het te weinig toe en verdwijnt het net als de McLaren?

Ook is momenteel niet bekend wanneer het volgende Lumia-vlaggenschip uit gaat komen. Misschien willen ze die release ongeveer gelijk laten lopen met de release van Windows 10, maar aangezien die release nog even op zich laat wachten lijkt dat onwaarschijnlijk.

Microsoft-McLaren-LensMicrosoft-McLaren-AchterkantBron: The Verge

 


Tags: , , , , ,