Drie nieuwe Windows Phone-toestellen in de maak

Microsoft zou drie nieuwe Lumia’s klaar hebben staan, dat meldt AdDuplex. Daarnaast is ook bekendgemaakt door AdDuplex dat het marktaandeel van Windows Phone 8.1 groter is dan dat van Windows Phone 7 en 8 samen.

Windows Phone 8AdDuplex is een promotie-netwerk voor Windows Phone 8- en Windows 8-apps en zij publiceren regelmatig statistieken die betrekking hebben op Windows Phone. Ze analyseren daarvoor diverse apps die gebruikmaken van AdDuplex. Het bedrijf heeft nu een aantal Tweets de wereld in gestuurd met wat informatie. In de eerste Tweet staat simpelweg “WP 8.1 > WP8+WP7” wat direct vertaald betekent dat Windows Phone 8.1 momenteel groter is dan Windows Phone 8 en 7 samen. De tweede Tweet is “Nokia #1 = #18” wat betekent dat op positie 1 tot en met 18 alleen maar Nokia’s te vinden zijn. Nokia heeft dus een aanzienlijk Windows Phone-marktaandeel, maar dat was al bekend. De derde Tweet is “US TOP 4 = Lumia < 7xx” wat wil zeggen dat er in de top 4 geen high-end Lumia-smartphone zitten. Alle Lumia’s in de top 4 in de Verenigde Staten zijn Lumia 7** of lager.

Het is echter de vierde Tweet die echt interessant is: “We zien ten minste 3 nieuwe telefoons met Microsoft als fabrikant (4 inch – 5,7 inch)” Of deze informatie gebaseerd is op gokwerk, of dat ze meer informatie hebben, is niet bekend. Er zijn nog steeds een aantal toestellen uit het land der geruchten die nog niet het levenslicht hebben gezien. Het meest indrukwekkende toestel daarvan is de ‘McLaren‘. Dit toestel is in het verleden regelmatig opgedoken in diverse geruchten en inmiddels is het alweer een jaar geleden dat de eerste geruchten de kop op staken. Een van de meest in het oog springende features is ‘3D Touch’ waarmee je het toestel kunt besturen zonder het scherm aan te raken.

Verder zijn er nog de Tesla, Dempsey en Talkman. Er was ook de Superman maar dat toestel, de Lumia 730, is al uitgekomen. De laatste Lumia, de 530, had als codenaam ‘Rock’.

Bron: Pocketnow


Tags: , , , , ,