Nokia ‘McLaren’ te bedienen zonder aan te raken

Microsoft zou werken aan een telefoon die aan te bedienen is zonder aan te raken. Eerder zou Nokia werken aan de ‘Goldfinger’ en daar zou deze technologie in zitten maar daarna werd het akelig stil.

Nokia ‘McLaren’ te bedienen zonder aan te raken

Nokia Goldfinger

Dit zou de Goldfinger zijn, maar lijkt enorm op de Lumia 930

De Nokia Goldfinger zou 3D Touch bevatten, een technologie waar Nokia jaren aan heeft gewerkt. De techniek zou wat lijken op Kinect, het systeem waarmee je je Xbox 360 en Xbox One kunt bedienen met handgebaren. Nokia is echter grotendeels overgenomen door Microsoft en van de Goldfinger hebben we nooit meer iets gehoord. Inmiddels is Windows Phone 8.1 uitgekomen en alles lijkt gewoon z’n gangetje te gaan en 3D Touch was een beetje in de vergetelheid geraakt.

Een anonieme bron die blijkbaar erg betrouwbaar is (volgens The Verge) zegt dat er nog steeds aan het 3D Touch-project gewerkt wordt onder de leiding van Microsoft en dat de technologie in de eerstvolgende flagship-smartphone wordt verwerkt. De naam van deze smartphone is nu alleen nog bekend als ‘McLaren’. Voor nu spreekt het gerucht over de Nokia McLaren maar de echte naam zal geen Nokia meer bevatten (althans, daar gaan we van uit).

Hoe 3D Touch exact gaat werken is niet helemaal bekend maar je zou met gebaren je telefoon kunnen bedienen. Het zou enigszins lijken op het systeem van Kinect, maar we zien niet helemaal in hoe dat kan werken op een smartphone. Bij Kinect heb je de ruimte nodig om te kunnen bewegen en kun je heel je lichaam gebruiken. Op een telefoon is dat wat lastig en heb je in feite maar één hand beschikbaar. 3D Touch zou het ook mogelijk maken met je vinger boven het scherm te bewegen om zo meer informatie over bepaalde dingen te krijgen. Een beetje zoals Air View van Samsung.

De vraag is nu echter nog wanneer we deze eerste 3D Touch-telefoon gaan zien. Mogelijk in het najaar als de opvolger van Lumia 930 of 1020 aangekondigd gaat worden.

Bron: GSMarena


Tags: , , , , , , ,