Hands on: Windows Phone 8.1

Vandaag heeft Microsoft Windows Phone 8.1 officieel uitgebracht. Wij hebben onze redacteur in een kamertje gezet met een Windows Phone-toestel zodat hij alle ins en outs kan ontdekken en het jullie kan vertellen!

Pagina 1 – Inleiding
Pagina 2 – Het nieuwe startscherm
Pagina 3 – Notificaties in het Action Center
Pagina 4 – Hoe kan ik je helpen?
Pagina 5 – Kleinere aanpassingen
Pagina 6 – Windows Phone 8.1 een geslaagde update?

Windows Phone 8.1, in de basis hetzelfde, maar toch anders

Windows Phone 8.0 stamt alweer uit eind 2012, al zijn er sinds die tijd wel drie kleinere updates geweest (GDR1, 2 en 3). Windows Phone 8.1 is de langverwachte grote update en die is vandaag dus uitgebracht. Er zijn tal van nieuwe features toegevoegd maar de speerpunten zijn waarschijnlijk het Action Center en Cortana. Die laatste is helaas nog niet beschikbaar in Nederland. Naast die twee grote wijzigingen zijn er uiteraard nog tal van andere wijzigingen en die gaan we even doornemen!

WP8.1-2Voordat we verder gaan met een kijkje naar Windows Phone 8.1 is het misschien wel fijn te weten dat binnenkort de Lumia 630 en 930 uit komen waar standaard Windows Phone 8.1 op staat. Voor de andere Windows Phone-toestellen verschijnt de update later in de lente of in de zomer. De Lumia 920 die gebruikt is voor de hands-on stond ingesteld op Engels zodat we alle functies konden testen. Je kunt ook gewoon Nederlands instellen maar dan mist Cortana bijvoorbeeld.

Volgende pagina – Het nieuwe startscherm


Tags: , , ,