Hands on: Windows Phone 8.1

Hoe kan ik je helpen?

WP8.1-9Een van de grootste toevoegingen aan Windows Phone 8.1 is misschien wel Cortana. Deze persoonlijke assistent is de directe concurrent van Siri en Google Now. Helaas is Cortana in Nederland nog niet beschikbaar maar afgaande op andere reviews werkt het best goed. Ook heeft Cortana een uitgebreide lijst aan functies zoals iemand bellen, sms’en, een afspraak inplannen, een herinnering instellen, een notitie maken, alarm zetten, muziek afspelen, navigatie instellen, instellingen aanpassen, iets opzoeken op het internet of op je telefoon én er komt diepe integratie met andere apps zodat Cortana ook die aan kan sturen. Een flinke lijst van functies waarmee het in theorie prima zou kunnen concurreren met Siri en Google Now.

Update 15-04: ik heb Cortana even getest (uiteraard in het Engels) en het werkt verbazend goed. Ik “Where can I eat” en kreeg vervolgens een lijstje met de meest dichtstbijzijnde restaurants. Daarna zei ik “Pick the second one” waardoor je meer gegevens van dat restaurant te zien krijgt. Ik sloot af met “Give directions” en toen werd netjes HERE Drive+ geopend. Ook is het gelukt via spraak personen te bellen, een alarm te zetten, notitie te maken, te vragen of er een paraplu nodig is, vragen of Cortana van me houdt (er was duidelijk een vonk tussen ons!) en diverse apps openen lukt ook prima. Het lijkt er dus op dat Cortana best goed met accenten om kan gaan, zolang je maar duidelijk praat.

WP8.1-11Wat Cortana ook mogelijk maakt is het instellen van Quiet Hours. Dat betekent dat je een tijd in kan stellen wanneer je niet gestoord wilt worden door telefoontjes en notificaties. Voor die periode dat je niet gestoord wilt worden kun je wel uitzonderingen instellen. Zo is het mogelijk om contacten in te stellen waar je gewoon een melding van krijgt als je je proberen te bereiken. Ook is het mogelijk in te stellen dat wanneer iemand twee keer belt in drie minuten dat je dan ook alsnog een melding krijgt. Je kunt instellen dat er automatisch een sms verstuurd wordt wanneer iemand je probeert te bereiken in je ‘stille periode’.

Volgende pagina – Kleinere aanpassingen
Vorige pagina – Hoe kan ik je helpen?


Tags: , , ,