Hands on: Windows Phone 8.1

Kleinere aanpassingen

Naast de grote aanpassingen zijn er ook diverse kleinere aanpassingen. Zo is de weergave van je telefoongeschiedenis veranderd. Wanneer een contact meerdere keren gebeld heeft of gebeld is worden die gesprekken gegroepeerd. In je lijst staat dan bijvoorbeeld ‘Jan Jansen (4)’. Als je vanuit je telefoongeschiedenis naar links veegt kom je bij je speeddial. Je kunt hier personen neer zetten om ze zo snel te kunnen bellen.

Het schermpje dat je te zien krijgt wanneer je belt ziet er ook anders uit en bevat meer opties. Zo is er nu een Bluetooth-optie, een Skype-optie en een optie een gesprek toe te voegen.

Windows Phone 8.1 - BellenHet toetsenbord van Windows Phone 8.1 is nagenoeg hetzelfde maar bevat nu een swipe-optie. Het heet Shape Writing en maakt gebruik van een technologie van Microsoft. Hoewel het dus veel op Swype lijkt is het dat dus niet. Het werkt best goed al is het wel even wennen. Om te weten wat je swiped wordt gebruikgemaakt van tekstvoorspellingen en dat werkt best lekker. Daarnaast worden emoticons getoond in automatisch aangevulde woorden en namen van contacten worden automatisch gecorrigeerd als je ze fout typt.

WP8.1-12Back-uppen van je telefoon is nu flink uitgebreid. Voorheen kon je je app-lijst backuppen en wat instellingen en dat was het. Nu worden favorieten van je browser, de indeling van je startscherm, wachtwoorden en de meeste instellingen opgeslagen in de back-up. Daarnaast is het ook nog mogelijk je berichten te back-uppen en foto’s en video’s te back-uppen.

Sense is flink uitgebreid in Windows Phone 8.1. Voorheen had je Data Sense waarmee je je internetverbruik bij kon houden. Nu is er ook Wi-Fi Sense en Storage Sense. Wi-Fi Sense kan je persoonlijke wifi-instellingen delen met andere gebruikers. Zo kun je iemand toegang geven tot je eigen wifi-netwerk zonder dat je een wachtwoord hoeft te geven. Ook is het mogelijk om automatisch in te loggen op publieke wifi-spots zonder dat je ook maar iets hoeft te doen. Storage Sense is een beheer voor je opslag. Je kunt zien hoeveel opslag er nog over is, wat er hoeveel gebruikt en er is een optie media op te slaan op een SD-kaart.

De standaard camera is ook onder handen genomen en bevat nu wat meer instellingen en een sportmodus waarmee je heel snel achter elkaar foto’s kunt maken.

WP8.1-3Nog wat andere nieuwe zaken zijn ondersteuning voor VPN, meer NFC-opties, meer USB-opties, de People Hub is aangepast, je kunt in het overzicht van geopende apps een app naar beneden vegen om hem te sluiten, volume is apart in te stellen voor notificaties en media en zo zijn er nog wat kleinere wijzigingen.

Volgende pagina – Wat vinden wij er van?
Vorige pagina – Windows Phone 8.1 een geslaagde update?


Tags: , , ,