Hands on: Windows Phone 8.1

Het nieuwe startscherm

Wanneer je van Windows Phone 8.0 naar 8.1 gaat lijkt alles hetzelfde. Je startscherm is nog steeds als vanouds maar wanneer in je in de instellingen duikt zul je zien dat er toch wel een en ander veranderd is. Zo is het nu mogelijk om meer tiles weer te geven en een achtergrond in te stellen. Verder kun je zoals voorheen een kleurthema instellen en de achtergrondkleur veranderen naar wit of zwart.

Windows Phone 8.1 - ThemaDe optie om meer tiles weer te geven is iets wat je héél tof vindt of juist helemaal niet. Je tiles worden dan namelijk kleiner. Eerst had je in de breedte vier kleine tiles, met de optie om meer tiles weer te geven aangevinkt worden dat er zes. Je kunt dus véél meer informatie kwijt op je startscherm als je dat wilt.

WP8.1-7 WP8.1-8Dan is er de nieuwe optie om een achtergrond in te stellen. Voorheen had je alleen de keuze uit bepaalde themakleuren maar nu kun je dus ook een mooie foto instellen. Om je alvast op weg te helpen heeft Microsoft een mapje met achtergronden meegeleverd zodat je direct aan de slag kunt! De tiles die normaal gebruikmaken van een themakleur worden na het instellen van een achtergrond doorzichtig en laten de achtergrond zien. Bij het scrollen naar beneden beweegt de achtergrond wel een beetje mee maar niet veel waardoor je een diepte-effect krijgt.

Windows Phone 8.1 - AchtergrondenVolgende pagina – Notificaties in het Action Center
Vorige pagina – Inleiding


Tags: , , ,