Gerucht: Nokia Goldfinger en Moneypenny

Er zijn wat details gelekt over de nieuwe telefoons van Nokia en Windows Phone 8.1. Zo zijn de namen Goldfinger en Moneypenny genoemd, twee toestellen die begin 2014 aangekondigd zullen worden en draaien op Windows Phone 8.1

Oké, voordat we verder gaan met het bericht moet je even dit filmpje aanzetten en teruggaan naar dit bericht. Een beetje sfeer kan geen kwaad niet waar?

The name is Goldfinger, Nokia Goldfinger!

Nokia GoldfingerIn januari 2014 kunnen we mogelijk twee nieuwe toestellen verwachten van Nokia. De echte namen zijn nog niet bekend maar de projectnamen wel: Goldfinger en Moneypenny. Die twee namen zijn natuurlijk afkomstig van de James Bond-films. Veel is er niet bekend over de toestellen, maar Goldfinger zou het vlaggenschip zijn en de 3D Touch-technologie van Nokia bevatten. 3D Touch kan gebaren ‘zien’ en is vergelijkbaar met Air Gestures van de Samsung Galaxy S4. Tevens zouden de Goldfinger en Moneypenny Windows Phone 8.1 introduceren aan het grote publiek.

Naast de twee James Bond-namen zijn er een tijdje terug overigens ook nog andere namen gelekt, namelijk Normandy, Phantom en Spinel. Er valt niet heel veel van te maken, maar ‘spinel’ is een groep mineralen. Misschien dat Nokia werkt aan een Lumia speciaal voor de dames?

The colour is Blue, Windows Phone Blue!

Over Windows Phone 8.1 (Blue) is inmiddels ook al wat informatie verschenen, al is het nog altijd niet heel veel. Het wordt waarschijnlijk een redelijk grote update die een hele hoop nieuwe functies en opties met zich meebrengt.

– Een stemassistent zoals Siri, met de naam Cortana. Voor wie Cortana niet kent: het is een kunstmatige intelligentie uit de bekende Halo-games. Cortana is in die games een holografische vrouw die de speler voorziet van informatie .
– Icoontjes bovenin beeld zijn nu beter gegroepeerd. Mogelijk is het batterijpercentage te zien in plaats van alleen de batterij zelf.
– Nokia Glance en Nokia Camera zullen beschikbaar zijn voor Windows Phone-telefoons van andere merken.
– Er zal een notificatiescherm aanwezig zijn.

Windows Phone Blue is samensmelting van Windows 8 en Windows Phone 8

In maart 2013 is er een plaatje verschenen op het internet. Het plaatje is een promo van Nokia en bedoeld voor de Aziatische markt. In eerste instantie is het niks speciaals, omdat het gewoon het Windows-ecosysteem laat zien.

Windows Phone PromoMaar kijk naar die Lumia 620 helemaal links. Het startscherm dat er te zien is, is exact hetzelfde als het scherm op de tablet én op het grotere scherm. Betekent dit dat Windows Phone 8.1 (of een latere update) dezelfde vormgeving gaat gebruiken als Windows 8? En betekent dit tevens dat die updates ook naar de huidige Lumia’s komen?

Bron: GSMarena


Tags: , , , , , ,