Windows Phone 8-update te zien op screenshots

Er zijn screenshots online gezet van de Windows Phone 8-interface zoals die eruit ziet na een toekomstige update. Om welke update het gaat is nog niet duidelijk, maar er zijn een hoop aanpassingen te zien.

Screenshots van Windows Phone 8-update

Windows Phone 8 Blue 01Een gebruiker op Reddit (ChinaMan28, ook wel bekend als Jeremiah Wong) heeft een hele reeks screenshots geplaatst van zijn pas gekochte Nokia Lumia 920 met daarop een gloednieuwe versie van Windows Phone 8. Een versie die nog niet in publieke handen hoort te zijn! De versie van Windows Phone 8 stamt van 9 mei dit jaar en het vermoeden bestaat dat het om de (nog te verschijnen) GDR2-update gaat. Het kan echter ook om de Blue-update gaan waar nog weinig over bekend is. In de apps-lijst is namelijk “HERE Drive+ Beta BLUE” te zien. Het is echter niet duidelijk in hoeverre dat betrekking heeft op de versie van Windows Phone 8. Wel laten de screenshots duidelijk zien welke aanpassingen we kunnen verwachten.

Een notificatie-centrum. Dit is een van de meest gemiste functies van Windows Phone 8 want op dit moment heb je geen centraal punt voor al je notificaties.
Een vernieuwde kalender. In de nieuwe kalender zie je je agendapunten per week en is alles mooi onderverdeeld.
Apps kun je onderverdelen op verschillende manieren. Naast alfabetische volgorde is het ook mogelijk om te sorteren op wat je het meeste gebruikt.
Datasense beschikbaar voor iedereen? Het lijkt erop dat Datasense beschikbaar zal zijn voor iedereen, onafhankelijk van de provider. Dat betekent dus dat er eindelijk een datateller zal zijn voor Windows Phone 8!
Apps eenvoudig te sluiten. In het geopende-apps-overzicht heb je de mogelijkheid een app te sluiten door op een kruisje te drukken.

Windows Phone 8 Blue 03Telefoon mogelijk verloren door Microsoft-medewerker

Lumia 920 ebay De Lumia 920 was gekocht op eBay en Jeremiah Wong kwam er achter hij wat apps en opties had die hij niet kende. Op Reddit schreef hij het volgende: “Het heeft een hoop rare apps, heeft DataSense, ik kan achtergrondtaken sluiten, Here Beta Blue. Het lijkt erop dat iemand van de Microsoft campus zijn telefoon verloren heeft.”

Microsoft wil zijn telefoon terug!

Jeremiah Wong had per ongeluk het IMEI-nummer van de Lumia 920 online geplaatst bij het plaatsen van de screenshots. Microsoft kon op die manier de telefoon op afstand vergrendelen. Ook werd er door Microsoft contact opgenomen met Wong en hij moest alle foto’s van zijn FLickr-account halen. De telefoon zou verloren zijn door iemand in de bus en vervolgens gevonden zijn door degene die het toestel daarna op eBay heeft gezet. Microsoft heeft de Lumia 920 opgeëist en ter compensatie heeft het bedrijf de kosten van Wong vergoed én een nieuwe Lumia 920 opgestuurd. “Ik was enorm verrast over het gebrek aan intimidatie, maar ik was nog meer verrast over de tegemoetkomingen van Microsoft!”, aldus Wong.

Bron: Reddit, The Verge & Ebay


Tags: , , , , , ,