Windows Phone 8 update mogelijk nog deze maand

Mogelijk verschijnt de eerste grote Windows Phone 8-update nog deze maand. Een provider in Australië heeft namelijk gemeld dat ze halverwege mei de update ontvangen om te testen.

Windows Phone 8 GDR2 wordt deze maand getest

Windows Phone 8Windows Phone 8 GDR2, de eerste grote update voor het besturingssysteem van Microsoft, duikt al enige tijd zo nu en dan op in het nieuws. De Australische provider Telstra heeft nu melding gemaakt dat zij de update halverwege deze maand ontvangen om te testen: “De GDR2 update voor de Lumia 920 is nog niet geleverd aan Telstar om te testen. Nokia heeft ons laten weten ze verwachten de update halverwege mei toe te sturen en ze zijn niet in staat geweest om de datum naar voren te schuiven. Ik zal details van de planning publiceren in de volgende status update welke ik binnen een week hoop te plaatsen.” aldus een medewerker van Telstar op het forum van de provider. Waarschijnlijk is Telstar niet de enige provider die de update zal ontvangen maar krijgen ook andere providers van over de hele wereld de update deze maand toegestuurd. Doorgaans duurt het dan enkele weken om te testen. Mogelijk zien we de update nog deze maand verschijnen en anders zal het in juni zijn. Er zijn echter ook berichten over de PR2.0 update van Nokia zelf en die zou in juli verschijnen volgens geruchten. PR2.0 zou enkele nieuwe Lumia-specifieke functies inschakelen die in GDR2 zitten en de kans is dan ook groot dat beide updates parallel aan elkaar gemaakt worden, waardoor een release van beide updates in juni alsnog een mogelijkheid blijft. De tijd zal het leren!

Windows Phone 8 GDR2 eerste ‘grote update’

Windows Phone 8 GDR2 zal de eerste ‘grote’ update worden voor Windows Phone 8. Zo zal er de ‘dubbel tikken om wakker te worden’-functie in zitten, FM radio-ondersteuning en vast nog wat andere nieuwe functies. Ook worden er diverse foutjes weggewerkt en zal er verder gewerkt worden aan prestaties en stabiliteit. Later dit jaar, of zelfs pas in 2014, zal de échte grote update voor Windows Phone 8 verschijnen. Die update staat nu nog bekend als Windows 8 Blue en er is eigenlijk nog niks concreets over te melden. Er zijn geruchten dat Blue Windows Phone 8 en Windows 8 moet samensmelten zodat er meer compatibiliteit zal zijn van apps op beide systemen, maar dat is nog op geen enkele manier bevestigd. De uiteindelijke naam zou mogelijk Windows 8.1 en Windows Phone 8.1 worden.

Bekijk aanbiedingen van Windows Phone 8-smartphones zoals de Lumia 920, Lumia 620, de HTC 8X en 8S en de Samsung ATIV S

Bron: Telstra


Tags: , ,