17 fabrikanten maken Windows Phone-toestellen

Microsoft kan nu rekenen op de steun van maar liefst 17 fabrikanten wat betreft het maken van Windows Phone-toestellen. Een van de redenen dat er zoveel fabrikanten in zee gaan met Microsoft is het feit dat Windows Phone inmiddels gratis is.

17 fabrikanten gaan Windows Phone-toestellen

Microsoft fabrikantenHuawei, Lenovo, LG, Samsung, HTC, Foxconn, ZTE en nog een aantal minder bekende fabrikanten gaan telefoons maken met Windows Phone 8.1. Een tijdje terug maakte Microsoft bekend geen kosten te rekenen voor het gebruik van Windows Phone en dat lijkt nu zijn vruchten af te werken. Ook zou er flink gelobbyd zijn bij een aantal fabrikanten om ze wat meer te prikkelen.

Het afgelopen jaar was het vooral Nokia die met de scepter zwaaide wat betreft Windows Phone, iets dat funest kan zijn voor de verdere groei van het platform. Mogelijk is dat ook een van de redenen dat Microsoft het platform nu gratis aanbiedt. Dan is de drempel om in te stappen een stuk lager voor fabrikanten. Dat lijkt nu goed uit te pakken aangezien er flink wat fabrikanten zijn die toestellen gaan produceren.

Naast het gratis aanbieden van Windows Phone kan er nog een andere reden zijn dat steeds meer fabrikanten telefoons voor dat platform gaan ontwikkelen. De Android-markt wordt momenteel redelijk gedomineerd door Samsung en het is lastig voor fabrikanten om daar tussen te komen. Windows Phone blijft echter gestaag groeien en die groei kan positief uitpakken voor nieuwe fabrikanten als ze daar een graantje van mee kunnen pikken.

Bekijk en vergelijk diverse Windows Phone-toestellen zoals de Lumia 520, Lumia 630, Lumia 1020 en de Huawei Ascend W2!

Bron: Liveside.net


Tags: , , , , , , ,