Alle Lumia-toestellen met Windows Phone 8 ontvangen Windows 10

Microsoft heeft bekendgemaakt dat alle Lumia’s die op Windows Phone 8 draaien de update naar Windows 10 zullen krijgen. Een datum is nog niet gegeven maar voor huidige gebruikers betekent het dat een update naar het nieuwe OS gegarandeerd is.

Windows-10In een aantal Tweets heeft Microsoft bevestigd dat Windows 10 naar alle Windows Phone 8-Lumia’s komt. “Er zullen Windows 10-updates zijn voor alle Lumia Windows Phone 8-toestellen :) En we zullen in de toekomst nieuwe Windows 10-toestellen uitbrengen“, aldus Microsoft in een van de Tweets. Wanneer de update uitgebracht gaat worden is nog niet bekend maar het zal nog wel even duren. Voor de desktop is momenteel een testversie van Windows 10 te gebruiken, maar voor tablets of smartphones is er nog geen testversie uitgebracht of aangekondigd.

Toen Microsoft Windows Phone 8 uitbracht betekende dat dat Windows Phone 7-gebruikers in de kou bleven staan. Omdat de kernel, het hart van een besturingssysteem, teveel verschilde konden oude toestellen niet geüpdatet worden naar Windows Phone 8. Dit zijn veel van die gebruikers niet vergeten en de angst bestond dat Microsoft hetzelfde geintje zou flikken. Dat is gelukkig niet het geval.

Windows-10-telefoonWindows 10 is in feite één besturingssysteem voor alle apparaten. Het zal draaien op smartphones, tablets, laptops, desktops, all-in-1-systemen, televisies en alles er tussen in. Op de desktop verandert er qua uiterlijk niet veel maar op de telefoons zijn de veranderingen mogelijk wat drastischer. Het enige wat we tot nu toe hebben gezien van Windows 10 op smartphones is een plaatje dat Microsoft uitgebracht heeft (zie het plaatje bovenaan dit bericht). Dat plaatje werd getoond bij de aankondiging van Windows 10 en daar staan diverse apparaten op waaronder een smartphone. Of Windows 10 er uiteindelijk ook zo uit gaat zien is niet duidelijk, maar hier moeten we het voor nu mee doen.


Tags: , , , , ,