Microsoft onduidelijk over Windows Phone updates

Krijgen de huidige Windows Phone 7 telefoons nou wel of geen update naar Windows Phone 8? Microsoft laat er weinig over los en dus bestaat er nogal wat onduidelijkheid over de updates.

Windows Phone homescreenNuno Silva, een ontwikkelaar bij Microsoft, heeft gezegd dat Windows Phone 8 zal verschijnen voor de Windows Phone toestellen die er nog aan zitten te komen maar ook voor de eerste en tweede generatie Windows Phone telefoons. Hoewel dat interview offline is gehaald heeft WMPoweruser een deel ervan opnieuw geüpload. Er zijn echter tegenstrijdige berichten verschenen vanuit bijvoorbeeld The Verge en ZDNet die melden dat de huidige toestellen juist géén update zullen ontvangen naar Windows Phone 8. Microsoft zelf houdt de kaken stijf op elkaar en laat niks los over de update-mogelijkheden van de huidige Windows Phone 7 toestellen.

Het is dus mogelijk dat alle toestellen de update zullen ontvangen, maar het is ook goed mogelijk dat maar een deel van de toestellen de update ontvangen. In het ergste geval zullen geen van de huidige toestellen de update ontvangen. Ondanks tevreden gebruikers doet Windows Phone het niet zo goed wat betreft verkoopcijfers, en dit soort berichten zijn niet bepaald bevorderlijk voor de verkoop. Consumenten willen duidelijkheid over waar ze aan toe zijn en als je nu een gloednieuwe Lumia koopt dan wil je niet over een paar maanden te horen krijgen dat je niet kunt updaten. Het is dus even wachten op een uitspraak van Microsoft.

Bron: WMPoweruser, The Verge & ZDNet


Tags: , , ,