Krijgt Windows Phone 8 Kinect ondersteuning?

Windows Phone 8 komt steeds dichterbij en daarmee neemt ook het aantal geruchten toe. Het laatste gerucht is dat Microsoft zou werken aan Kinect voor Windows Phone 8. Kunnen we straks onze telefoon besturen met handgebaren?

Eerst even een korte uitleg over Kinect voor de personen die niet weten wat dat is. Kinect is een toevoeging voor de Xbox 360. Het is een balk met drie camera’s die je boven je televisie plaatst en aan je Xbox aansluit. Vervolgens kun je door middel van handgebaren menu’s besturen of games spelen (die Kinect ondersteunen). Het is een soort antwoord op besturing-via-beweging van de Wii.

KinectWebsite VR-Zone heeft van diverse anonieme bronnen vernomen dat Microsoft zou werken aan Kinect voor Windows Phone 8. Momenteel zou het nog in een ontwikkelingsstadium zitten, maar Microsoft heeft wel besloten om steeds meer middelen beschikbaar te stellen voor de ontwikkeling van Kinect voor Windows Phone. De functie moet beschikbaar worden tussen de lancering van WP8 en de tweede update. Volgens de geruchten zou de technologie nu al beter werken dan Microsoft verwacht had, maar er zijn nog wel een aantal problemen die opgelost dienen te worden. Momenteel is het grootste probleem de camera’s. Kinect voor de Xbox 360 gebruikt drie camera’s en dat gaat nooit in een telefoon passen. Zo zou er momenteel te weinig ruimte zijn voor een infrarood-camera wat Kinect voor Windows Phone onbruikbaar maakt in het donker.

De motivatie om met een dergelijke innovatie te komen zou Siri zijn. Siri is – ondanks de bèta status – zeer goed ontvangen door het publiek en Microsoft hoopt dit te overtreffen met hun Kinect technologie. Voor Kinect zijn er (volgens de bronnen) meer stempatronen opgenomen dan voor Siri, en gekoppeld aan besturing via gebaren kan Kinect een flinke impact hebben. Een ander bedrijf dat werkt aan besturing zonder dat je het scherm hoeft aan te raken is Sony. Zij hebben een aankondiging gedaan dat ze met een toestel komen waarbij je het scherm niet aan hoeft te raken om door de menu’s te navigeren. Het is dus even afwachten waar Microsoft mee gaat komen. Onze nieuwsgierigheid is in ieder geval gewekt!

Een commercial van Kinect voor de Xbox360:
http://www.youtube.com/watch?v=_ET6PqZtYd4

Bron: VR-Zone


Tags: , , ,