Microsoft ziet Lumia-verkopen stijgen

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het meer Lumia’s heeft verkocht sinds dat de smartphonedivisie van Nokia overgenomen is door het bedrijf uit Redmond. Er is zelfs een verkooprecord neergezet!

Microsoft-achterkantDe overname van Nokia door Microsoft lijkt zo slecht nog niet geweest te zijn. Microsoft heeft namelijk een verkooprecord neergezet wat betreft de Lumia-smartphones. In totaal er zijn er in het afgelopen kwartaal 9,3 miljoen Lumia’s verkocht tegenover 5,8 miljoen verkochte Lumia’s een kwartaal eerder.  Vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2013 is het verschil minder groot want toen werden er 8,8 miljoen Lumia’s verkocht. Maar, een stijging is een stijging en in het geval van Windows Phone kan Microsoft elk gestegen procentje hard genoeg gebruiken.

Vooral in Europa lijkt het aantal verkopen flink gestegen te zijn. Het is al langer bekend dat Windows Phone het vooral in Europa goed doet. In diverse landen heeft Windows Phone dan ook een aanzienlijk marktaandeel en in Italië is Windows Phone zelfs groter dan iOS. De telefoondivisie van Microsoft heeft in totaal is er een omzet van 480 miljoen dollar behaald.

Bron: Pocketnow


Tags: , , , , ,