Microsoft stopt met goedkope Nokia-X-toestellen

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het stopt met de Nokia X-toestellen. Daarmee komt het uitstapje van Nokia naar Android alweer vrij snel ten einde. De Nokia X2 is in juni uitgebracht. Een nieuwe Nokia X zul je echter niet meer zien.

Microsoft stopt met Nokia X

Nokia-X2-aankondigingMicrosoft is momenteel bezig met een grote reorganisatie en een van de gevolgen daarvan is dat het merk stopt met de Nokia X-serie. Nokia X was het uitstapje van Nokia naar Android en Microsoft stond er in het begon voor open. Beide merken hebben al ver voor de release van de eerste Nokia X overlegd over het idee en voor Microsoft was het een mooi experiment om te kijken hoe mensen zouden reageren.

Momenteel zouden er nogal wat toestellen in de pijplijn zitten, maar die worden allemaal overgeheveld naar Windows Phone. Microsoft wil die toestellen een goedkopere prijs geven dan de goedkoopste Lumia’s. Een prijs van minder dan 100 euro zal dus goed mogelijk kunnen zijn.

In maart kwam de Nokia X uit, in juni gevolgd door de Nokia X2. Gebruikers van die toestellen komen echter van een koude kermis thuis. Er zullen geen updates meer uitgebracht worden.

Gaat Microsoft Android-apps ondersteunen op Windows Phone?

Android-Windows-PhoneEen van de wildere geruchten die we hebben gehoord over het stopzetten van Nokia X, heeft te maken met Android. Microsoft zou meer willen met Android dan alleen maar toestellen verkopen in de onderste regionen. Een van de plannen is het compatible maken van Windows Phone met Android-apps. Daarmee zou Microsoft in één klap het app-probleem oplossen en kan het zichzelf presenteren als zijnde een mooi totaalplaatje.

Volgens een artikel op The Verge zou het bedrijf (Microsoft) serieus discussiëren over het wel of niet toestaan van Android-apps in de app-winkels van Windows en Windows Phone. Het bedrijf zou echter niet voorstander zijn van het idee dat een rivaliserend merk zijn weg vindt op een eigen platform omdat dat het Windows Phone platform zou kunnen schaden.

Ook Intel zou voorstander zijn van Android-apps in Windows Phone. Niet heel gek ook want Intel is een goedwerkende chipset die speciaal ontwikkeld is voor één apparaat met twee besturingssystemen.

Bron: Microsoft


Tags: , , , , , , ,