Microsoft presenteert de Nokia X2

Deze week is de eerste Nokia-smartphone aangekondigd sinds de overname van een groot deel van Nokia door Microsoft. De Nokia X2 is de opvolger van de Nokia X en net zoals zijn voorganger draait ook dit toestel op Android.

Nokia X2 aangekondigd door Microsoft

Nokia-X2-aankondigingDe Nokia X2 is het tweede Android-toestel dat de naam Nokia draagt maar voor het eerst wordt een Nokia-smartphone uitgegeven door Microsoft. De eerste Nokia X had alleen een terug-knop en om naar het hoofdscherm te gaan moest deze langer ingedrukt worden. De X2 heeft naast een terug-knop echter ook een home-knop. Als nu de terug-knop langer ingedrukt wordt krijgt de gebruiker een multitask-scherm te zien waarin je makkelijk kunt wisselen tussen apps en deze apps af kunt sluiten.

De interface van de X2 lijkt net zoals bij het vorige toestel erg op dat van Windows Phone. Zo is er het hoofdscherm met kleurrijke tiles, maar nu is er ook een app-lijst als je naar rechts veegt en links van het hoofdscherm zit ‘Fast Lane’ waarin recente activiteit en recente apps te vinden zijn.

Een veelgehoorde klacht over de Nokia X was dat het toestel soms niet al te vloeiend aanvoelde. Dit kwam mogelijk doordat er maar 512MB werkgeheugen in zit. De Nokia X2 heeft 1GB werkgeheugen en daarnaast zit er ook een Snapdragon 200 in, die twee kernen aan boord heeft die draaien op 1,2GHz. Het scherm heeft een grootte van 4,3 inch en een resolutie van 800×480 pixels.

Nokia-X2De prijs van de Nokia X2 zal 99 euro zijn zonder btw. Het toestel is per direct beschikbaar in sommige landen maar over Nederland is nog niks bekend. De Nokia X is niet uitgekomen in Nederland en was voornamelijk bedoeld voor opkomende markten. Dit zal ook het geval zijn met de Nokia X2 maar misschien dat Microsoft het toestel breder uit gaat brengen.


Tags: , , , , ,