Windows Phone groeit in Europa ten koste van iOS

Windows Phone is in Europa een klein beetje gegroeid, voornamelijk ten koste van iOS. In totaal is Windows Phone met zo’n 0,7 procent gegroeid in Europa ten opzichte van augustus vorig jaar. Ook Android is in veel gevallen gegroeid.

Windows Phone krijgt een klein beetje voet aan de grond

Windows Phone is al even op de markt maar kan nog altijd maar moeilijk concurreren met Android en iOS. In diverse Europese landen is Windows Phone nu echter een beetje gegroeid, voornamelijk ten koste van iOS. Ook Android is een beetje gegroeid in diverse landen. De cijfers komen van Kantar Worldpanel af en vergelijken de cijfers van een periode van drie maanden tot augustus van 2013 en 2014.

smarpthone-os-marktaandeelDe grootste groei heeft Windows Phone gezien in Italië, waar het marktaandeel gestegen is van 10,7 procent naar 14,4 procent. Hierdoor is Windows Phone in Italië momenteel groter dan iOS, dat een marktaandeel van 10,6 procent heeft. Android is gegroeid van 71,5 naar 73 procent.

De grootste daling van Windows Phone heeft plaatsgevonden in China waar het marktaandeel zakte van 2,5 procent naar 0,9 procent. Android heeft er een marktaandeel van 83,9 procent en iOS moet het doen met 14,2 procent.

In EU5 (Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje) is Android van 72,8 procent gegroeid naar 75,8 procent. iOS is gezakt van 14 procent naar 13,6 procent en Windows Phone is gegroeid van 8,5 naar 9,2 procent. Overige besturingssystemen is gezakt van 4,8 procent naar 1,4 procent.

In bijna alle overige gevallen groeien Windows Phone en Android terwijl iOS marktaandeel in moet leveren. Nu moeten we er wel bij zeggen dat dit cijfers zijn van voordat de iPhone 6 uit kwam dus het beeld kan er nu weer anders uit zien.

Bron: GSMarena


Tags: , , , , ,