Bijna 240 miljoen smartphones verscheept in Q2 2013

Meer dan driekwart van de verscheepte smartphones in het tweede kwartaal van 2013 heeft Android aan boord. IDC, een onderzoeksbureau, heeft de cijfers van het tweede kwartaal van dit jaar bekend gemaakt.

Android eenzaam op de eerste plaats

IDC LogoIn totaal zijn er in het tweede kwartaal van 2013 236,4 miljoen smartphones verscheept. Dat is flink wat meer dan de 156,2 miljoen smartphones die verscheept werden in het tweede kwartaal van 2012. Als er naar besturingssystemen gekeken wordt is te zien dat Android te vinden is op 187,4 miljoen van de 236,4 miljoen verscheepte smartphones. Een marktaandeel van bijna 80 procent. Een indrukwekkend aandeel dat niet veel ruimte over laat voor concurrentie. Apple zo’n 13,2 procent van de markt in handen met 31,2 miljoen verkochte smartphones. Windows Phone staat op 3,7 procent met 8,7 miljoen verkochte smartphones en BlackBerry moet het doen met 2,9 procent met 6,8 miljoen smartphones.

Android doet het nog altijd erg goed, voornamelijk dankzij Samsung. Maar ook LG is bezig met een comeback en Chinese merken als Huawei worden steeds populairder buiten China. Het groene robotje zal voorlopig dus nog niet verdwijnen als koploper.

iOS staat alweer een tijdje op de nummer twee positie. Het marktaandeel is wel wat teruggelopen maar dat komt omdat Apple sinds de iPhone 5 niks meer uit heeft gebracht. De kans dan ook groot dat het marktaandeel weer groeit zodra er een nieuwe iPhone, samen met iOS 7, uitkomt.

Windows Phone staat momenteel op de derde plaatst en heeft de grootste groei doorgemaakt van alle smartphone-platformen. De grootste speler in dit hele verhaal is Nokia aangezien het merk verantwoordelijk is voor 81,6 procent van alle verscheepte Windows Phone-smartphones.

BlackBerry heeft weer marktaandeel in moeten boeten en het aandeel is momenteel lager dan ooit gezien in de cijfers van IDC. Wel ziet IDC progressie sinds de lancering van BB10 en diens smartphones. Het platform zit nog in een vroeg stadium en heeft tijd nodig om te groeien.

Bron: IDC


Tags: , , , , , ,