Nokia rolt Black-update internationaal uit

Nokia heeft aangekondigd dat er begonnen is met het uitrollen van de Black-update voor Lumia-smartphones die draaien op Windows Phone 8. In de komende weken zal de update beschikbaar komen voor het gros van de Lumia’s.

Nokia rolt Black-update internationaal uit

Lumia 820 uiterlijkVoor de Nokia Lumia 1020 en Lumia 925 is de Black-update al beschikbaar en voor andere modellen zal de update in de komende weken beschikbaar komen, dat heeft Nokia officieel bekendgemaakt. De Nokia Lumia 520, 620, 625, 720, 820 en de 920 zullen allemaal de update ontvangen, al is het afhankelijk van het toestel welke functies beschikbaar zullen zijn. Zo heb je minimaal 1GB werkgeheugen nodig om gebruik te maken van Nokia Beamer. Een aantal verbeteringen zijn betere kwaliteit van de camera, Nokia Camera voor alle toestellen, ondersteuning voor Bluetooth 4.0, een Folders-app en een verbeterd Glance-scherm.

Hieronder een overzicht van alle nieuwe functies:

App Folder – Met App Folder maak je een tile aan op je startscherm waarin je apps kan stoppen. Op die manier kun je alles beter organiseren. Beschikbaar voor: all WP8-Lumia’s.
Nokia Glance screen 2.0 – Naast het weergeven van de tijd kun je nu ook tot vijf notificaties van apps weergeven zoals Twitter, Facebook, WhatsApp, gemiste oproepen, sms’jes, en ga zo maar door. Ook kun je de kleur veranderen van wit naar rood, groen of blauw. Beschikbaar voor: all WP8-Lumia’s.
Bluetooth LE – Bluetooth Low Energy verbruikt minder energie dan de vorige versie van Bluetooth. Beschikbaar voor: all WP8-Lumia’s.
Nokia Refocus – Met deze app kun je een foto maken en deze later opnieuw scherpstellen op een ander punt. Het werkt door snel meerdere foto’s te maken. Beschikbaar voor: Lumia 820, 920, 925, 1020 en 1520.
Nokia Beamer – Wat jij op je scherm ziet kun je laten zien op een scherm dat HTML5 weer kan geven. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk een presentatie of foto’s laten zien op een groot scherm zoals dat van een Smart TV. Beschikbaar voor: Lumia 820, 920, 925, 1020 en 1520.
Nokia Storyteller – Wanneer je een foto maakt kun je ervoor kiezen deze te kunnen koppelen aan een locatie. Storyteller plaatst je foto dan in een tijdlijn op basis van datum en tijd en laat je foto’s zien in combinatie met een kaart. Beschikbaar voor: all WP8-Lumia’s.
Nokia Camera – Camera combineert Nokia Pro Camera en Smart Camera in één app. Je kunt hiermee op je Lumia zaken in stellen zoals de ISO, sluitertijd, belichting, witbalans en je kunt handmatig scherpstellen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om op automatisch foto’s te maken. Beschikbaar voor: all WP8-Lumia’s.
Nieuwste-generatie beeldbewerkingsalgoritmen – Vooral de Lumia 1020 zal hiervan profiteren en de verbeterde algoritmen zullen de fotokwaliteit aanzienlijk verbeteren. Waarschijnlijk zullen andere toestellen ook wel een beetje profiteren van deze verbeteringen.

Lees hier wanneer de Black-update beschikbaar is voor jouw Lumia.
Vergelijk acties van de vier populairste Nokia’s van dit moment: Nokia Lumia 520, Lumia 1020, Lumia 925 en de Lumia 920!

Tags: , , , , ,