Nokia brengt Refocus-app uit voor Lumia’s met Pureview

Naast Vine is er vandaag nog een leuke app uitgebracht voor Windows Phone. Nokia heeft de Refocus-app namelijk officieel uitgebracht voor Windows Phone. Met de app kun je foto’s achteraf scherpstellen.

Nokia brengt de Refocus-app uit

Nokia RefocusIn 2011 ging de verkoop van de Lytro-camera van start. Niet echt een conventionele camera, maar eentje met een nieuwe techniek. Door foto’s op een nieuwe manier vast te leggen konden gebruikers genomen foto’s achteraf scherpstellen. Door een bepaald punt te selecteren werd daarop scherpgesteld. Nokia doet met de Recofus-app ongeveer hetzelfde, maar dan door meerdere foto’s erg snel achter elkaar te maken. Daarna kun je zelf kiezen op welk punt je scherp wilt stellen. De app werd tijdens de presentatie van de Lumia 1520 aangekondigd en is nu uitgebracht. Een vereiste is wel dat je Lumia beschikt over Pureview en de Amber-update. De Nokia Lumia 920, Lumia 925 en de Lumia 1020 beschikken over Pureview en op die toestellen kan Refocus gedownload worden.

Download de Nokia Refocus-app gratis in de Windows Phone App Store!

Refocus uitgetest

Nokia RefocusRefocus foto makenDe app is erg handig in gebruik en wanneer je de app voor het eerst opstart krijg je een schermpje te zien met een korte uitleg. Daarna kun je zelf beginnen met foto’s maken. Onze ervaring leert dat het effect niet altijd even goed werkt om de een of andere reden. Zo werkte de onderstaande foto pas bij de derde poging. Bij de eerste twee pogingen lukte het achteraf scherpstellen niet. Naast het scherpstellen is het echter ook mogelijk om een kleur eruit te laten springen. Foto’s kun je vervolgens delen via onder andere Facebook, SkyDrive en de e-mail. Gedeelde foto’s zullen interactief zijn en andere gebruikers kunnen naar hartenlust scherpstellen!


Tags: , , , , , ,