Vine officieel uitgebracht voor Windows Phone

Gisteren is Vine voor Windows Phone officieel uitgebracht. Met de app kun je eenvoudig korte video’s delen op het sociale netwerk van Vine. Vine is een van de apps waar door veel mensen om gevraagd werd.

Vine arriveert op Windows Phone

Vine

Download Vine gratis in de Windows Phone Apps & games Store

Tijdens de presentatie van de Nokia Lumia 1520 werd ook bekendgemaakt dat Instagram en Vine zeer binnenkort naar Windows Phone komen. Instagram laat nog even op zich wachten maar Vine is inmiddels gearriveerd. Voor wie niet weten wat Vine is: het is een sociaal platform dat het beste te vergelijken is met Twitter, maar dan met video’s. In plaats van een kort berichtje kun je een korte video plaatsen. In korte tijd is Vine uitgegroeid tot een enorm populair platform met inmiddels meer dan 40 miljoen gebruikers. Veel van de populaire video’s zijn korte grappige filmpjes met een klein verhaaltje, maar ook spontane gekke situaties doen het erg goed. Hieronder kun je een compilatie bekijken van een aantal van de populairste Vines van de afgelopen tijd.

Hoe werkt Vine op Windows Phone?

Vine schermenWanneer je Vine opstart begin je op je startscherm waar je Vines ziet van mensen die je volgt, je eigen Vines en Vines die door het Vine-team uitgekozen zijn. Het tweede tabje laat recente activiteit zien, bijvoorbeeld reacties op jouw Vines. Daarna kom je bij de categorieën. Je kunt hier kiezen uit populaire Vines, Vines die snel in populariteit stijgen en diverse kanalen zoals Comedy, Scary, Dogs, Food, Nature, Music en Weird. Ook staan er trending tags op deze pagina. Het laatste tabje laat jouw profielpagina zien waar je kunt zien hoeveel mensen je volgt, hoeveel mensen jou volgen, hoeveel Vines je hebt geplaatst en hoeveel likes je hebt. Ook kun je hier eenvoudig nieuwe mensen vinden.

Vine filmenHet maken van een filmpje is kinderlijk eenvoudig. Je klikt op de camera en krijgt dan een nieuw schermpje. Hier kun je kiezen voor de camera aan de voorkant of achterkant, je kunt het raster aan- en uitzetten, scherpstellen en in een doorzichtige laag het laatste beeld tonen. Door je vinger op het beeld te houden kun je filmen en als je creatief bent kun je in die paar seconden dat je kunt filmen best veel laten zien. Wij zijn echter niet zo creatief en veel verder dan het onderstaande filmpje zijn we nog niet gekomen:

Download Vine gratis in de Windows Phone Apps & games Store

Tags: , , , ,