Binnenkort WhatsApp 3.0 voor Windows Phone

WhatsApp en Windows Phone, een combinatie waar menig gebruiker nou niet bepaald vrolijk van wordt. De app lijkt in de verste verte niet op de versies op Android en iOS en werkt daarnaast ook nog eens bar slecht. Daar lijkt echter verandering in te gaan komen!

Binnekort verschijnt de 3.0 update voor WhatsApp op Windows Phone

Bij WhatsApp zijn ze momenteel druk bezig de laatste hand te leggen aan versie 3.0 van de app voor Windows Phone. Die update is ook hard nodig want de app is verre van perfect. Emoticons die afwijken van wat je daadwerkelijk stuurt, berichten die niet binnenkomen, een niet-goed-startende app, batterij-problemen (al lijken die al een tijdje opgelost) en diverse andere ergernissen. Ook maakt WhatsApp gebruik van een soort ‘hack’ om op de achtergrond te kunnen blijven draaien. Momenteel doet WhatsApp alsof het constant muziek afspeelt om zo actief te kunnen blijven. Handig is het niet en zo wil het nog wel eens gebeuren dat je een nummer of filmpje niet verder kunt spelen na het gepauzeerd te hebben omdat WhatsApp roet in het eten gooit. Die methode gaat met versie 3.0 echter de deur uit en de manier om achtergrond-taken uit te voeren is volledig herschreven. Voor de update werkt WhatsApp samen met Nokia om de app flink te verbeteren. Naast de nieuwe manier om achtergrond-taken uit te voeren zitten er ook nog tal van andere verbeteringen in de app:

Momenteel aanwezig in versie 2.9.69 (bèta-versie van 16-04)
– Stabieler wanneer het gebruikt wordt op Windows Phone 8.
– Nieuwe ‘background agent’ voor betere prestaties en het achterwege laten van de muziek-hack.
– Nieuwe smileys die overeenkomen met de smileys op Android en iOS.
– Notificatie-problemen op Windows Phone 8 zijn opgelost.
– Snel-opstarten. Wanneer je op een notificatie klikt wordt de app véél sneller opgestart.
– Tijdens het opstarten heb je de mogelijkheid je chat-geschiedenis op te slaan.
– Plaatjes worden groter weergegeven.
– Mogelijk nog meer toevoegingen en verbeteringen.

WhatsApp 3.0De 3.0-update zal ergens in de nabije toekomst uitkomen voor zowel Windows Phone 7 en Windows Phone 8. Een tijdsindicatie is echter nog niet gegeven, al kan het nooit lang meer duren gezien ze nu bij versie 2.9.69 zitten. We zijn benieuwd!

Bron: Windows Phone Central


Tags: , ,