Lumia-verkopen zitten in de lift

Het gaat goed met de Lumia’s van het Finse Nokia. In het eerste kwartaal van dit jaar heeft het bedrijf maar liefst 5,6 miljoen van hun smartphones weten te verkopen. Een flinke stijging ten opzichte van een kwartaal eerder.

Nokia verkoopt meer Lumia’s dan ooit

LumiasIn het laatste kwartaal van 2012 heeft Nokia 4,4 miljoen Lumia-smartphones verkocht en in het eerste kwartaal van 2013 is dat aantal gestegen naar 5,6 miljoen. Ter vergelijking: een jaar geleden verkocht Nokia nog slechts 1 miljoen exemplaren. Dat is een flinke stijging en het lijkt er dan ook op dat de consument langzaam maar zeker meer interesse begint te krijgen in de smartphones van Nokia. De totale telefoonverkoop van Nokia is wel onderuit gegaan met een daling van zo’n 30 procent. Er zijn in het eerste kwartaal van 2013 in totaal 6,1 miljoen smartphones verkocht tegenover 11,9 miljoen een jaar eerder. Door de flinke daling van de verkopen is er een omzet gemaakt van 5,85 miljard euro en een verlies van 150 miljoen euro. Dat verlies is redelijk ‘klein’ als je het vergelijkt met de 1,34 miljoen euro verlies van een jaar eerder.

Vergelijk acties van diverse populaire Nokia Lumia’s

Dit jaar nog zeker vijf nieuwe Lumia-smarthphones

Dit jaar komen er volgens geruchten nog zeker vijf nieuwe Lumia’s. Een van die toestellen is mogelijk de Nokia EOS, de eerste Lumia met een volwaardige PureView-camera. Verder zou Nokia komen met een dunnere, vernieuwde variant van de Lumia 920 en een goedkope Lumia. Ook zou er gewerkt worden aan een ‘phablet’, een hybride tussen een smartphone en tablet. Je moet dan denken aan iets dat de grootte heeft van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 2. Er staat dus genoeg in de pijplijn bij Nokia.

Foto’s onbekende Nokia online verschenen

Nokia CatwalkEr zijn vandaag ook foto’s online verschenen van een aluminium Lumia. Vermoedelijk gaat het hierbij om de Nokia Catwalk, de verbeterde en dunnere versie van de Lumia 920. Er zijn echter ook berichten verschenen die melden dat het om een onbekende Nokia Lumia gaat. Het toestel zou een 4,5 inch octamoled-scherm hebben met een resolutie van 1280×768. Octamoled is vergelijkbaar Super Amoled van Samsung en die zouden het octamoled-scherm ook maken. Opvallend is dat er een uitstulping te zien is bij de camera op de achterzijde. Als het hierbij om een nieuwere Lumia 920 gaat zou dat kunnen komen doordat het toestel dunner is gemaakt dan zijn ‘voorganger’.

Bron: Nu.nl & Baidu


Tags: , , , ,