Gaat Nokia plastic inruilen voor aluminium?

Voor de meeste smartphones van Nokia wordt het materiaal polycarbonaat gebruikt, een sterk soort kunststof. Nu zijn er echter geruchten dat Nokia aluminium gaat gebruiken voor de nieuwe Lumia’s.

Nokia maakt overstap van plastic naar aluminium

Aluminum NokiaDe Nokia Lumia’s maken voornamelijk gebruik van polycarbonaat voor de behuizing. Het is een behoorlijk stevig materiaal dat wel tegen een stootje kan. Dat moet ook wel want polycarbonaat wordt niet alleen voor telefoons maar ook voor schilden van de Mobiele Eenheid en voor valhelmen gebruikt. Toch gaat Nokia mogelijk overstappen op het gebruik van aluminium om een dunnere, strakkere en lichtere Lumia te produceren. Het is niet duidelijk of het om een Lumia gaat of om een complete overstap, maar een van de aluminium toestellen draagt de codenaam ‘Catwalk’.

Lumia ‘Catwalk’ opvolger van de Lumia 920

De Catwalk moet de opvolger worden van Lumia 920 maar zal wel gebruikmaken van grotendeels dezelfde hardware. Het lijkt er dus op, als de geruchten kloppen, dat het vooral een cosmetische aanpassing zal zijn. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze een dunnere Lumia 920 van aluminium uit willen brengen met de bijnaam Catwalk om het meer te kunnen promoten als een modieus toestel met een strak en modern design. Dit jaar moet de Catwalk uitkomen en daarnaast heeft Nokia nog twee andere Lumia’s in de pijplijn, maar daarover is nog niks bekend.

Vergelijk acties van de Nokia Lumia 820 en Nokia Lumia 920

Bron: Pocketnow


Tags: , , ,