Nieuwe Nokia EOS krijgt een 41 megapixel-camera

Er zijn weer wat nieuwe details verschenen over de Nokia EOS, een Windows Phone 8-smartphone waar Nokia aan zou werken. De Nokia EOS zou de eerste ‘echte’ WP8-smartphone zijn met een volwaardige PureView-camera.

Nokia test meerdere EOS-versies

Nokia EOSMynokiablog.com heeft enkele nieuwe details gepubliceerd over de Nokia EOS. De details komen van bronnen af die bekend zijn met de materie. Nokia zou momenteel twee Nokia EOS-modellen testen. Beide modellen hebben grofweg dezelfde specificaties met als enige verschil de processor. Zo wordt er een versie met een dual-core processor getest en eentje met een quad-core processor. Momenteel zou Nokia meer neigen naar de dual-core variant omdat de quad-core Snapdragon 800 problemen zou geven met de accuduur van de telefoon. Eerder heeft Nokia al aangegeven soms meerdere varianten van een model te testen dus dit deel van het gerucht zou zomaar waar kunnen zijn. Details over de dual-core processor zijn er overigens nog niet.

Nokia EOS mogelijk ongeveer even groot als de Lumia 920

Zowel de accu als de schermgrootte van de Nokia EOS zouden grofweg gelijk zijn aan die van de Lumia 920, maar voor het scherm wordt amoled gebruikt. Ook dat is vrij aannemelijk aangezien er laatst een versie van de Lumia 920 lekte waarbij gebruikt gemaakt wordt van een amoled-scherm. Het grote voordeel van een amoled-scherm is het feit dat zwart ook écht zwart is en dat zwarte pixels geen stroom verbruiken. LCD-schermen gebruiken daarentegen altijd stroom, ongeacht of het beeld zwart is of niet.

Nokia EOS eerste Windows Phone 8-smartphone met 41 megapixel-camera

De camera in de Nokia EOS zou 41 megapixel-foto’s kunnen maken, heeft een Xenon en LED flits, OIS en nog wat andere geavanceerde snufjes. Er zouden geruchten zijn over de mogelijkheid op te nemen in 2K en 4K-video (4K is een resolutie van grofweg 4000×2000, dus 4x zoveel pixels als 1080p) maar momenteel zou die ondersteuning er niet zijn. De sensor van de camera zou het in principe wel ondersteunen, maar de vraag is of de processor en het opslaggeheugen snel genoeg zijn om alle beelden te kunnen verwerken. Verder zou de Nokia EOS een FM-radio hebben, uitbreidbaar geheugen met een MicroSD-kaartje en een Micro HDMI poort.

Momenteel staat de Nokia EOS gepland als een exclusieve release voor de Amerikaanse provider AT&T met een wereldwijde release 1 tot 3 maanden later. De EOS zou overigens al zo goed als klaar zijn geweest tijdens het Mobile World Congress eerder dit jaar maar door onbekende redenen is hij daar niet getoond.

Bekijk en vergelijk acties van verschillende Nokia smartphones!

Bron: Mynokiablog.com


Tags: , , ,