Dit jaar een Nokia Lumia met 41 megapixel-camera?

Er gaan geruchten dat Nokia dit jaar een ‘echte’ PureView Lumia wil uitbrengen. En met ‘echte’ bedoelen we dat het toestel een camera zal bevatten die vergelijkbaar is met die van de Nokia 808, met een behoorlijke sensor dus!

PureView-camera komt naar Windows Phone

Nokia EOS PureViewVorig jaar kwam de Nokia 808 PureView uit, een smartphone met een 41 megapixel-camera ingebouwd. Die 41 megapixels werden in de uiteindelijke foto’s verkleind naar 5 of 8 megapixels waardoor je foto haarscherp was en weinig ruis bevatte. Ook stelde de grote sensor je in staat digitaal in te zoomen zonder al teveel kwaliteitsverlies. Een mooi staaltje techniek dus die mogelijk zijn weg gaat vinden naar Windows Phone. De geruchten over een echte PureView Lumia gaan al langer en Nokia zou dit jaar meer willen doen met camera-phones, dus heel onverwachts komt dit niet.

Nokia EOS: nieuw uiterlijk, nieuw design, PureView-camera

Nokia zou werken aan de Nokia EOS. Dit is mogelijk een codenaam, maar mensen die bekend zijn met fotografie kennen de naam mogelijk wel van Canon, die ook een EOS-lijn heeft. Werkt Nokia nou samen met Canon wat betreft de camera’s in Lumia-smartphones? Die kans is natuurlijk aanwezig, maar er bestaat ook een Volkswagen EOS en dat heeft weinig met een camera of Canon te maken. De Nokia EOS zal gebruikmaken van een zelfde soort sensor als de Nokia 808 PureView. Daarnaast zal het toestel gemaakt worden van aluminium in plaats van plastic en komt het met een nieuw design. Een mogelijke aankondigingsdatum is niet gegeven.

Bron: The Verge


Tags: , , , ,