Nokia PureView levert geweldige foto’s – Een uitleg

De onlangs aangekondigde Nokia 808 maakt gebruikt van de nieuwe PureView technologie, maar wat betekent die term nou precies? Vesa, Director of Product Marketing for Smart Devices bij Nokia legt het uit!

Vesa heeft in een interview een aantal details over PureView uit de doeken gedaan. Waarom die term en waarom 41 megapixels? Over PureView is hij duidelijk, want die term geeft de puurheid aan van de foto’s en video’s die je maakt, de essentie van het plaatje dat je schiet. Verder draait de technologie om een drietal zaken: hoge resolutie en hoge performance, een image processing technologie ontwikkeld door Nokia en hoge kwaliteit lenzen die het mogelijk maken alles uit de hoge resolutie sensor te halen. Om een lang verhaal kort te maken: PureView stelt je in staat prachtige foto’s te maken met gloednieuwe technieken en met hoge resoluties.

Nokia PureView voorbeeld

Klik op het plaatje voor de hoge-resolutie foto!

Ook werd gevraagd waarom er voor een 41 megapixel sensor gekozen is. Vesa zegt dat ze willen stoppen met de megapixel race en de 41 megapixels worden dan ook gebruikt voor andere doeleinden. Zo kun je bijvoorbeeld digitaal inzoomen zonder dat er kwaliteit verloren gaat. Ook vangt een grotere sensor meer informatie op zoals kleuren en licht, wat de kwaliteit van een foto weer ten goede komt. Vesa liet tijdens het interview ook een foto zien en die zag er echt prachtig uit!

Nokia PureView voorbeeld

Klik op het plaatje voor de hoge-resolutie foto!

Wat ons betreft is PureView een prachtige techniek. Hopelijk gaan we het vaker terugzien in andere toestellen want volgens ons heeft dit flinke toegevoegde waarde!

httpv://www.youtube.com/watch?v=kgdqobgzb0E


Tags: , ,