Itsdagram voor Windows Phone, dé vervanging voor Instagram

We weten dat er gewerkt wordt aan Instagram voor Windows Phone en dat die app in de nabije toekomst zou moeten verschijnen. Maar wat moet je tot die tijd doen om je Instagram-verslaving te voeden? Daar is Itsdagram voor!

Itsdagram, de (tijdelijke) vervanger van Instagram op Windows Phone 8!


Instagram is vrij snel populair geworden op de iPhone en veel mensen maakten naar hartenlust ‘retro’ foto’s van hun eten, huisdieren, vrienden en allerlei andere zaken. Daarna verscheen de app na veel vraag vanuit de community ook op Android (niet zonder slag of stoot) en binnenkort zal de app ook verschijnen op Windows Phone. Aan ‘binnenkort’ hebben we niet veel en dat moet ontwikkelaar Daniel Gary ook gedacht hebben. Hij heeft het heft in eigen hand genomen en besloten zélf een Instagram-client te ontwikkelen. Zijn app, genaamd Itsdagram, zal zo’n beetje alles kunnen dat Instagram ook kan, op één dingetje na, namelijk de filters. Maar de filters zijn juist dé kracht van Instagram dus het ontbreken daarvan maken deze app eigenlijk waardeloos, toch? Niet helemaal, en we om de volgende drie redenen:

1. Onbewerkte foto’s

Zonder filters kun je slechte foto’s niet meer voorzien van een cool retro-sausje om ze wat op te frissen. Nu zijn slechte foto’s met filter ook nog steeds slechte foto’s, maar in sommige gevallen kan het wel wat mooier worden. Geen filters betekent dat je dus geen slechte foto’s meer kunt uploaden. Dat is niet zo erg toch? Tenzij je graag slechte foto’s met filter op Instagram upload natuurlijk, maar daar is aan gedacht! Kijk maar naar de tweede reden.

2. Lomogram

Lomogram is een van de beste filter-apps voor Windows Phone 8 in onze ogen. Je hebt verschrikkelijk veel filters voor kleurtjes, foto-schade, lichtlekken, andere formaten en nog veel meer. Instagram is qua filters en mogelijkheden maar kinderspel vergeleken met Lomogram. Ook ben je bij Lomogram niet gebonden aan het vierkante formaat én worden foto’s in hoge kwaliteit los opgeslagen op je telefoon. Lomogram heeft echter één nadeel: het maakt geen gebruik van het Instagram-netwerk. Maar je kunt in Itsdagram ook kiezen voor het uploaden van een eerder genomen foto, waardoor Lomogram een prima optie is. Iets omslachtiger dan alles via Itsdagram zelf, maar wel een stuk veelzijdiger.

Lomogram voorbeeld

Deze foto is gemaakt met de Lumia 920 en bewerkt in Lomogram

3. Creative Studio (exclusief voor Nokia)

Creative Studio is een app die gemaakt is door Nokia en dus exclusief is voor de Lumia’s. Deze app is minder uitgebreid dan Lomogram, maar biedt net wat andere opties. Zo kun je voor een simpele kleurenfilter kiezen en daarna een aantal zaken aanpassen zoals de sterkte van de kleuren, de duidelijkheid van de foto, hoe licht de foto is en de kleurbalans. Ook is het sinds kort mogelijk om een geselecteerd gedeelte van de foto te vervagen of om geselecteerde kleuren ‘eruit te laten springen’. Ook deze app slaat de foto’s in hoge kwaliteit op waardoor je ze later gemakkelijk kunt delen via Itsdagram.

Creative Studio voorbeeld

Deze foto is gemaakt met de Lumia 920 en bewerkt in Creative Studio

Itsdagram een goede vervanger van Instagram

Tot dat Instagram er officieel is op Windows Phone 8 lijkt Itsdagram dus een goede vervanger. Dat er momenteel geen filters aanwezig zijn is natuurlijk jammer, maar met bijvoorbeeld Lomogram heb je véél meer vrijheid waardoor we dat alleen maar aan kunnen raden. Filters worden via een update later overigens alsnog toegevoegd aan Itsdagram.

Komende vrijdag zou de app online moeten staan. In eerste instantie is de app betaald maar een week later komt ook de gratis versie uit.

Bron: Windows Phone Central


Tags: , , ,