Microsoft ondersteunt Windows Phone 7.8 en 8 tot tweede helft 2014

Microsoft heeft aangegeven dat het Windows Phone 7.8 en Windows Phone 8 zal blijven ondersteunen tot medio 2014. Het is echter onbekend of er daarna een grote update komt die weer een tijd ondersteund zal worden.

Microsoft geeft aan wanneer ondersteuning WP7.8 en WP8 stopt

Windows Phone 8 logoMicrosoft kreeg een hoop kritiek toen het bedrijf bekend maakte dat Windows Phone 7.5-gebruikers geen update zouden krijgen naar Windows Phone 8. Dit had te maken met het feit dat WP8 op een andere kernel draait (een andere broncode). Om wat meer openheid te geven heeft Microsoft nu al wat toekomstplannen op tafel gelegd, zodat je al ruim van tevoren weet waar je aan toe bent (min of meer). Zo heeft het bedrijf aangegeven tot wanneer ze Windows Phone 7.8 en Windows Phone 8 zullen ondersteunen. Ondersteuning voor Windows Phone 8 stopt op 8 juli 2014 en voor Windows Phone 7.8 stopt de ondersteuning op 9 september 2014.

Vergelijk de populairste Windows Phone 8 acties!

Geen ondersteuning: toestel bij grof vuil?

Dat de ondersteuning stopt voor één versie wil niet zeggen dat de toestellen daarna bij het grof vuil kunnen. Het is namelijk niet duidelijk of Windows Phone 8-toestellen geüpdatet kunnen worden naar de versie die daarna komt. Zo kun je Android– en iOS-smartphones ook updaten naar nieuwe versies (tot op zekere hoogte) en het zou zomaar kunnen dat het met Windows Phone 8 ook zo is. Om even een vergelijking met een ander Microsoft-product te maken: Windows. Een computer waar Windows XP op staat zou in de meeste gevallen ook moeten werken met Windows 7 of zelfs Windows 8, terwijl dat compleet nieuwe versies zijn. Bij een oudere versie van Windows wordt de ondersteuning na een poosje ook stopgezet, maar kun je dus wel gewoon updaten, dus misschien dat dit met Windows Phone 8 ook het geval is. We zullen zien!

Bron: Engadget


Tags: , , , , ,