Windows Phone wint terrein in Europa en VS

Windows Phone is in opkomst in Europa en de Verenigde Staten als we naar de laatste cijfers kijken. Het marktaandeel is de laatste tijd flink gegroeid, waarschijnlijk dankzij de komst van Windows Phone 8 en nieuwe toestellen.

Windows Phone 8 in opmars

Windows Phone 8 Global LaunchEind 2012 is Windows Phone 8 uitgekomen, inclusief de HTC 8S, HTC 8X, Nokia Lumia 920, Nokia Lumia 820 en Samsung ATIV S. Die launch lijkt Microsoft geen windeieren te leggen want het marktaandeel van Windows Phone is flink gegroeid in die periode. Zo heeft Windows Phone in Italië nu een marktaandeel van 13,9 procent tegenover 2,2 procent vorig jaar. In het Verenigd Koninkrijk is het marktaandeel van 2,8 procent naar 5,9 procent. In heel Europa is het gemiddelde marktaandeel gestegen van 2,6 procent naar 5,4 procent, waarmee Windows Phone nu de derde plek inneemt. Eerder stond BlackBerry op de derde plaats qua marktaandeel, maar die is met 4 procent gezakt naar een vierde plaats. Ook in de Verenigde Staten is Windows Phone flink gegroeid, namelijk van 0,4 procent naar 2,6 procent. Hoewel het nog altijd ‘weinig’ is, is het een flinke groei. Daarbij komt ook nog eens dat de cijfers afkomstig zijn van eind 2012. Inmiddels zijn de nieuwe toestellen met Windows Phone 8 erop in steeds meer landen verkrijgbaar dus het marktaandeel zal in het eerste kwartaal van 2013 ongetwijfeld hoger zijn.

Vergelijk acties van de HTC 8S en 8X en de Nokia Lumia 920 en Lumia 820!

Android en iOS nog altijd onbetwiste heersers in smartphone-land

Android en iOS zijn nog altijd de absolute koplopers. Zo heeft Android in Europa een marktaandeel van 61 procent en daarmee laat het iOS achter zich, die ‘maar’ 25,6 procent van de markt in handen heeft. Daarbij is Android met bijna 10 procent gegroeid sinds eind 2011 terwijl iOS met maar 0,2 procent is gegroeid. In de Verenigde Staten zijn de rollen omgedraaid, want daar is iOS koploper met 51,2 procent. Android bezit in de VS 44,2 procent van de markt. Ze zitten dus erg dicht bij elkaar maar het marktaandeel is met 6,3 procent iets gegroeid terwijl Android met 0,6 procent gedaald is.

Bron: Nu.nl


Tags: , , , , , ,