Microsoft: Android te wild en iOS te duur

Steve Ballmer, de CEO van Microsoft, heeft een zegje gedaan over de besturingssystemen Android en iOS. Zo zou Android een beetje “wild” zijn en iOS “te gecontroleerd” en “te duur”. Volgens Ballmer biedt Windows Phone een gulden middenweg.

Windows Phone 8 biedt beste van beide werelden

Steve Ballmer heeft tijdens een interview met LinkedIn mede-oprichter Reid Hoffman zijn mening gegeven over Android en iOS. Volgens Ballmer kampt Android met compatibiliteitsproblemen en malware. De reden daarvoor is de behoorlijke fragmentatie die het gevolg is van de vele fabrikanten die ieder hun eigen draai geven aan Android. “Het ecosysteem van Android is een beetje wild”, aldus Ballmer. Aan de andere kant zou het systeem van Apple juist weer te strikt en geontroleerd zijn met te hoge prijzen, wat uiteraard ook niet goed is. Hierbij wees Ballmer op de prijs van een iPhone in Rusland. Die bedraagt omgerekend maar liefst 1000 dollar. “Hoe krijg je kwaliteit, niet met een hoge prijs en met een minder strikt ecosysteem?”, vraagt Ballmer, waarop hij direct zegt: “Het beste van beide werelden – Windows Phoneis bij ons beschikbaar.”

Behoefte aan een derde speler

Volgens Steve Ballmer zitten providers en consumenten te wachten op een derde speler in de markt. Momenteel heb je volgens Ballmer Apple aan de ene kant en Android aan de andere kant. Er zou behoefte zijn aan een alternatief dat tevens een geweldig product moet zijn en dat is wat het Windows 8-ecosysteem te bieden heeft. “Windows Phone 8 is de meest persoonlijke smartphone. Wanneer jij je telefoon tevoorschijn tovert zie je direct de dingen die er voor jou toe doen.”

Windows Phone 8 geen directe hit

Volgens Ballmer zal Windows Phone 8 niet direct een hit zijn. Het doel is om te beginnen met 10 procent van de markt te behalen, daarna 15 procent, 20 procent enzovoorts. “We proberen niet in een korte tijd 60 procent te halen“, aldus Steve Ballmer. In kwartaal drie van 2012 had Microsoft een marktaandeel van 2,4 procent, bij een procent meer dan een jaar eerder. Overigens was Windows Phone 8 in het derde kwartaal nog niet op de markt verschenen, dus de cijfers kunnen er het volgende kwartaal heel anders uit zien.

Bekijk hier alle Windows Phone telefoons en aanbiedingen!

Bron: CNET


Tags: , , , ,