Review Instagram voor Android – iPhone gebruikers niet blij

Instagram is deze week uitgekomen voor Android, compleet met een klaagzang van verschillende Android en iPhone gebruikers. Is Instagram het wachten waard geweest of niet?

Vandaag heb ik (Stefan) Instagram direct gedownload voor mijn HTC Desire Z. Als amateur-fotograaf was ik wel benieuwd naar de hele hype rondom deze ‘hippe’ app, dus ik ging aan de slag:
Google Play open
– Instagram downloaden
– Opstarten
– Registreren
– Foto maken
Crash

Dát was mijn eerste ervaring met Instagram. Voor de zekerheid nog een paar keer geprobeerd, maar telkens crashte de app na het maken van een foto. Even het internet op gegaan om te kijken wat het probleem zou kunnen zijn, maar na het bekijken van wat websites blijk ik niet te de enige te zijn met problemen. Enorm veel Android gebruikers maken melding van problemen: van vastlopers tot foutmeldingen die betrekking hebben tot het uploaden van foto’s. Een flinke klachtenregen dus en wat ook niet meehelpt is dat er een hele hype is rondom Instagram. Vrij veel mensen willen deze ‘super app van de iPhone’ wel eens testen, en als het dan niet werkt dan gaan mensen al vrij snel het internet op om hun klachten wereldkundig te maken.

Een andere groep die steen en been klaagt over Instagram voor Android zijn iPhone gebruikers. Een grote groep iPhone gebruikers is ook het wereldwijde web opgetrokken om hun zegje te doen over Instagram voor Android. De gebruikers vinden dat Instagram verpest is nu ook Android gebruikers er gebruik van kunnen maken. Ook denken ze dat de service trager wordt nu Android gebruikers erop zitten. Android gebruikers worden door een aantal iPhone gebruikers gezien als vervuilers nu het territorium van de iPhone clan wordt aangetast. Dit gaat wel erg ver en veel klagers voelen zich waarschijnlijk op hun teentjes getrapt nu veel mensen gebruik maken van hun ‘exclusieve app’ (tussen aanhalingstekens, want Instagram heeft ongeveer 30 miljoen gebruikers).

Overigens biedt Instagram voor Android (als het werkt) niet dezelfde functies als de iPhone variant. Zo zouden er een aantal filters ontbreken die vrij veel gebruikt worden. Er is dus een hoop te doen rondom deze ooit exclusieve iPhone app. Hopelijk worden de problemen opgelost want hoewel ik de toegevoegde waarde van een app als Instagram niet zie, ben ik wel benieuwd hoe de app werkt. Zodra Instagram doet wat het moet doen zal er op GSMacties.nl een leuke hands-on geplaatst worden.


Tags: , , ,