Microsoft rondt overname Nokia vrijdag af

Aankomende vrijdag wordt de overname van de telefoondivisie van Nokia door Microsoft afgerond. Vanaf die dag zullen Nokia-telefoons onder de vlag van Microsoft uitgebracht worden.

Nokia zal vrijdag voor een groot deel officieel onderdeel zijn van Microsoft

Microsoft en Nokia hebben elkaar de hand uitgereiktDe Lumia’s die momenteel te koop zijn zijn hoogstwaarschijnlijk de laatste Nokia’s die verkocht zullen worden. Alles daarna zal uitgebracht worden onder de vlag van Microsoft. Microsoft heeft namelijk bekendgemaakt dat vrijdag de overname van de Devices & Services-afdeling van Nokia afgerond zal zijn. De overname kost Microsoft zo’n 5,5 miljard euro waarvan 1,65 miljard bedoeld is voor de patenten van Nokia. Ook zal Microsoft de onlineactiviteiten van Nokia voor zeker een jaar overnemen. Dit betekent dat de website en sociale media voor zeker een jaar in handen zijn van Microsoft.  Ook neemt Microsoft 32.000 Nokia-werknemers en 21 werknemers van de Chief Technology Office van Nokia in China over.

Nokia blijft wel nog bestaan en zal onder andere accessoires uit mogen brengen. Ook de kaartendienst HERE blijft in handen van Nokia. De voormalige Nokia-baas Stephen Elop zal de telefoondivisie bij Microsoft gaan leiden en ook zal hij betrokken zijn bij de ontwikkeling van Xbox-consoles en Surface-tablets.

Het hoofdstuk van het ooit zo machtige Nokia zal afgesloten worden en hoewel Nokia wel doorgaat met bepaalde diensten en afdelingen zal het niet hetzelfde zijn als voorheen. De naam van de telefoondivisie van Microsoft zal mogelijk Microsoft Mobile gaan heten, aldus de informatie in een gelekte brief.


Tags: , , , ,