Gerucht: Apple werkt aan een iPhone gericht op vrouwen

Even een waarschuwing bij dit gerucht: het is allemaal nog erg vaag dus je moet het met een flinke korrel zout nemen! Apple zou werken aan een nieuwe 4 inch-iPhone die speciaal gericht is op vrouwelijke gebruikers.

iPhone-formatenHet gerucht komt uit Azië en volgens de bronnen zou deze kleine 4 inch-iPhone in de tweede helft van 2015 uit moeten komen en vrouwen zouden de doelgroep zijn van het toestel. We noemen dit toestel even de iPhone 6C voor het gemak, maar Apple zou met dit toestel ook de ’te gebruiken met één hand’ filosofie door willen zetten. Tot de iPhone 6 was elke iPhone met één hand te bedienen. Met grote handen kun je de iPhone 6 ook met één hand bedienen (al zal het wat ongemakkelijk zijn) maar de iPhone 6 Plus is daar simpelweg te groot voor. In dat opzicht klinkt het gerucht niet eens heel ongeloofwaardig.

De iPhone 6 is overigens populairder dan de grotere iPhone 6 Plus waardoor het lijkt alsof groter in het geval van de iPhone niet perse betekent dat het ook populairder is. Ook de iPhone 5S is nog altijd zeer populair, ondanks het kleinere scherm. Een nieuwe kleine iPhone zou dus een best slimme zet kunnen zijn. Ook qua nieuwe iOS-versie zou het een slimme zet zijn. De iPhone 4S krijgt waarschijnlijk de update naar iOS 9 niet en iOS 8 zou al niet aangeraden worden omdat de telefoon er trager door wordt. De iPhone 5 en 5S krijgen die update waarschijnlijk wel, maar een nieuwe kleine iPhone met nieuwe hardware zal iOS 9 beter kunnen draaien dan de oude modellen.

Er is nog niet bekend of deze kleine iPhone een variatie is van de iPhone 6 of dat het een iPhone 7-variant is. Of misschien krijgt deze iPhone een eigen naam? Qua specificaties is er ook nog niks bekend, behalve dan het 4 inch-scherm.

Bron: Macrumors


Tags: , , , ,